JAVA Probleem.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matciano van Wijk

Matciano van Wijk

15/11/2011 10:42:53
Quote Anchor link
Heeft iemand hier verstand van JAVA, ik weet niet of dit namelijk het goede forum is om dit te posten, maar zal zeer op prijs gesteld worden als iemand me helpt.
Het probleem is namelijk dat ik bij de public vars x_pos en y_pos, waar ze ook maar gedefineerd staan, de error krijg, symbol not found. Het lijkt me toch dat ik alles goed geschreven heb?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
import javax.swing.*;
import java.awt.*;
import java.awt.event.*;

public class CirkelMain extends JFrame {
    public int x_pos = 100;
    public int y_pos = 100;
  public static void main( String args[] ) {
    JFrame frame = new CirkelMain();
    frame.setSize( 850, 400 );
    frame.setLocation( 200, 200);
    frame.setDefaultCloseOperation( JFrame.EXIT_ON_CLOSE );
    frame.setTitle( "Bewegende Cirkel" );
    frame.setContentPane( new CirkelPaneel() );
    frame.setVisible( true );
  }
}


class CirkelPaneel extends JPanel {
  private Cirkel cirkel;
  private JButton knop0;
  private JButton knop1;
  private JButton knop2;
  private JButton knop3;


  public CirkelPaneel() {
    setBackground( Color.PINK );
    knop0 = new JButton( "Rechts" );
    knop1 = new JButton( "Links" );
    knop2 = new JButton( "Groter" );
    knop3 = new JButton( "Kleiner" );
    knop0.addActionListener( new RechtsKnopHandler() );
    knop1.addActionListener( new LinksKnopHandler() );
    knop2.addActionListener( new GroterKnopHandler() );
    knop3.addActionListener( new KleinerKnopHandler() );
    add( knop0 );
    add( knop1 );
    add( knop2 );
    add( knop3 );
  }

  public void paintComponent( Graphics g ) {
    super.paintComponent( g );
    g.setColor ( Color.GREEN );
    g.drawOval ( x_pos, y_pos, 100, 100 );
    g.fillOval ( x_pos, y_pos, 100, 100 );
  }

  class RechtsKnopHandler implements ActionListener {
    public void actionPerformed( ActionEvent e ) {
      x_pos += 30;
      repaint();
    }
  }

    class LinksKnopHandler implements ActionListener {
    public void actionPerformed( ActionEvent e ) {
      x_pos -= 30;
      repaint();
    }
  }

    class GroterKnopHandler implements ActionListener {
    public void actionPerformed( ActionEvent e ) {
      y_pos += 30;
      repaint();
    }
  }

    class KleinerKnopHandler implements ActionListener {
    public void actionPerformed( ActionEvent e ) {
      y_pos -= 30;
      repaint();
    }
  }
}
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 17:29:45
 
Jacco Engel

Jacco Engel

15/11/2011 11:41:27
Quote Anchor link
Ben geen java expert (eigenlijk weet ik er niets van) maar algemeen geaccepteerd in code kloppen is inderdaad dat publ vars alleen werken in de class waarin je ze defineerd met self.varname (let niet op de syntax gaat om het idee) of in andere classes met var1 = class(); var1.varname.

Maar zoals ik al zei kan de plank mis slaan, maar ik mis even de koppeling :)

Mvg,

Jacco
 
Kees Schepers

kees Schepers

15/11/2011 12:06:13
Quote Anchor link
Dat klopt inderdaad. De variabelen y_pos en x_pos zijn buiten de scope van de klasse CirkelPaneel. Waarom heb je deze variabelen sowieso gedefineerd in de CirkelMain class?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.