[JAVA] regex

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Siep de Veer

siep de Veer

21/03/2014 16:19:10
Quote Anchor link
ik heb een regex maar deze werkt niet:
(STRING).matches("[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2,4}")

ik wil bijvoorbeeld: 1-1-14 10-10-12 of 1-12-1999

hoe kan ik dit oplossen?

Scripttaal aan titel toegevoegd aangezien Java niet een taal is waar op dit forum veel vragen over komen.[/modedit]
Gewijzigd op 21/03/2014 17:21:49 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 01:38:07
 
Wouter J

Wouter J

21/03/2014 16:48:33
Quote Anchor link
Om welke taal gaat het hier?
 
Siep de Veer

siep de Veer

21/03/2014 16:50:10
Quote Anchor link
ik programmeer in java
Gewijzigd op 21/03/2014 16:50:46 door siep de Veer
 
Ivo P

Ivo P

21/03/2014 18:49:44
Quote Anchor link
Kun je 'werkt niet' toelichten?
Matcht alles; matcht nooit; matcht alleen schrikkeldagen....
 
Siep de Veer

siep de Veer

24/03/2014 09:24:21
Quote Anchor link
ik zou graag een regex willen die alle datum soorten weg filtert
dus
if(!STRING.matches("[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2,4}")){
//dan hier
}


Toevoeging op 24/03/2014 09:24:23:

ik zou graag een regex willen die alle datum soorten weg filtert
dus
if(!STRING.matches("[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2,4}")){
//dan hier
}
 
Ivo P

Ivo P

24/03/2014 09:32:14
Quote Anchor link
En wat staat er nu in STRING en wat gebeurt er dan? En wat had je anders verwacht.

Als ik bij de garage kom en ik stel dat ik mijn auto wil gebruiken om naar mijn werk te rijden.
Wat is dan hun reactie?

Als je daar zegt dat je olie op is, wordt het duidelijker.
Als je erbij vertelt dat je in het centrum van Den Haag werkt, ligt het meer aan een wegafsluiting.

---
zo geef jij niet aan wat er in gaat en wat er wel of niet gebeurt.
Als jij 2014/01/01 aanbiedt als datum, of 15 datums in 1 regel + 1 foute datum ;
etc
 
Siep de Veer

siep de Veer

24/03/2014 09:42:35
Quote Anchor link
in STRING zit tekst bijvoorbeeld 'computerscherm' of er zit tekst in met cijfers zoals 'rex-02' en er zitten ook data in, dat is alleen in de volgorde dag-maand-jaar maar ik zou graag de data eruit willen halen met de if(regex)

dus de STING word gevuld vanuit de database met bijvoorbeeld '78test' dan komt die in de if
en omdat dit geen datum is mag deze wel in de if
komt '1-1-2010' in de STRING
dan mag deze niet in de IF omdat het matcht met de regex

maar mijn vraag is nu

de huidige regex werkt niet
"[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2,4}")

hoe kan ik deze maken zodat die wel klopt
Gewijzigd op 24/03/2014 09:43:20 door siep de Veer
 
Ivo P

Ivo P

24/03/2014 09:59:21
Quote Anchor link
http://www.vogella.com/tutorials/JavaRegularExpressions/article.html

Quote:
s.matches("regex")
Evaluates if "regex" matches s. Returns only true if the WHOLE string can be matched.


Jij wilt "ergens in de string" en niet "hele string"

.* voor en .* achter de regex zou kunnen helpen
 
Siep de Veer

siep de Veer

24/03/2014 10:00:30
Quote Anchor link
ja klopt ergens in de sting
 
Ivo P

Ivo P

24/03/2014 10:12:27
Quote Anchor link
werkt het met ".*[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2,4}.*"

wel?
 
Siep de Veer

siep de Veer

24/03/2014 10:16:46
Quote Anchor link
nee balen

onderstaande werken niet:
".*[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2}-[0-9]{1,2,4}.*"
".*([0-9]{1,2})(-)([0-9]{1,2})(-)([0-9]{1,2,4}).*"
".*(\\d{1,2}-\\d{1,2}-\\d{1,2,4}).*"
".*(\\d{1,2}(-)\\d{1,2}(-)\\d{1,2,4}).*"
 
Ivo P

Ivo P

24/03/2014 10:18:09
Quote Anchor link
en met welke string test je het?

Toevoeging op 24/03/2014 10:18:48:

en kom je nu juist steeds wel of niet in de if of else uit?
 
Siep de Veer

siep de Veer

24/03/2014 10:22:45
Quote Anchor link
'Basis'

Toevoeging op 24/03/2014 10:23:18:

ik krijg een exception


Toevoeging op 24/03/2014 10:35:34:

ik heb het opgelost

dit moet de regex worden
".*(\\d{1,2}-\\d{1,2}-\\d{2,4}).*"

op het moment dat ik tussen de {} 3 getallen zet dan gaat het fout

dus dan maak ik gewoon 2 regex.

@Ivo P Bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 24/03/2014 10:25:40 door siep de Veer
 
Ivo P

Ivo P

24/03/2014 10:45:44
Quote Anchor link
jaartal van 1 cijfer zou ook eigenlijk wel vreemd zijn bij nader inzien....

Toevoeging op 24/03/2014 11:14:32:

van 3 ook, dus zou het dan niet zijn

".*(\\d{1,2}-\\d{1,2}-\\d{2}(\\d{2}?).*'

zodat het jaartal sowieso uit 2 cijfers bestaat, en optioneel uit nog 2 erachter? (vanwege de ? )
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.