java script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Derk  Janssen

Derk Janssen

25/12/2006 11:21:00
Quote Anchor link
hallo allemaal ik heb een vraagje over java.
ik wil bv een woord filter over een textarea heen zetten hoe werkt dat?
Mijn textarea heet berichten moet ik dan bv txt in de naam berichten veranderen?

function smutEngine() {
smut="#@&*%!#@&*%!#@&*%!";
cmp="sex babes shit fuck damn porno cum cunt prick pecker ass "
+"asshole pedophile man-boy man/boy dong twat ";
txt=document.isn.dirt.value;
tstx="";
for (var i=0;i<16;i++){
pos=cmp.indexOf(" ");
wrd=cmp.substring(0,pos);
wrdl=wrd.length
cmp=cmp.substring(pos+1,cmp.length);
while (txt.indexOf(wrd)>-1){
pos=txt.indexOf(wrd);
txt=txt.substring(0,pos)+smut.substring(0,wrdl)
+txt.substring((pos+wrdl),txt.length);
}
}
document.isn.dirt.value=txt;
}




<textarea rows="10" name="bericht" cols="60"></textarea>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 18:07:51
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/12/2006 11:24:00
Quote Anchor link
als je items wilt gebruiken in JavaScript, kan je dat het beste zo doen om het crossbrowser te maken:

var formfield = document.getElementById('bericht');


gebruik dan:

formfield.value = txt;


maar dan moet je wel je formulierveld het id "bericht" meegeven.
 
Derk  Janssen

Derk Janssen

25/12/2006 11:57:00
Quote Anchor link
dankje weer wat geleerd het werkt :)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

25/12/2006 12:04:00
Quote Anchor link
En het is niet aan te raden hier JS voor te gebruiken. Vooral omdat je het uit kan zetten en zo alsnog die woorden kan gebruiken.
Dus gewoon met PHP afhandelen achteraf is beter. Ofwel een melding geven, of woorden vervangen door *** oid, ookal vind ik het prettiger/logischer om zulke berichten gewoon te weigeren.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/12/2006 14:51:00
Quote Anchor link
Je kan het ook dubbel doen, maar iemand die wil gaan vloeken in zo'n bericht en JavaSCript wel aan heeft ziet meteen dat het niet kan.
En dan hoeft PHP er niets meer aan te veranderen. Indien geen JavaScript -> laat PHP het veranderen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.