Java, vanuit een JTextField een int halen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels PHP

Niels PHP

17/02/2012 21:45:08
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben net begonnen met java en vroeg me af hoe ik vanuit een JTextField een integer kan halen. Hoe ik ga kijken of het een integer is of niet weet ik wel alleen, hoe laad ik de info van diktein in een variable (int) na het drukken op de knop "uitkomst"?

Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
import javax.swing.*;
import java.awt.*;

public class Main extends JFrame {

    private JButton     reken;
    private JTextField    kozijnin;
    private JTextField    diktein;
    private JLabel        kozijn;
    private JLabel        dikte;
    private JLabel        uitkomst;

    public Main() {

        super( "Button, tekstveld en paneel" );

        Container c = getContentPane();
        c.setLayout( new GridLayout( 3, 2 ) );

        reken = new JButton( "Reken uit!" );
        kozijnin = new JTextField( "0" );
        kozijn = new JLabel( "Aantal meter kozijn:" );
        dikte = new JLabel( "Dikte in cm kozijn" );
        diktein = new JTextField( "0" );
        uitkomst = new JLabel ( "" );

        c.add( kozijn );
        c.add( kozijnin );
        c.add( dikte );
        c.add( diktein );
        c.add( reken );
        c.add( uitkomst );
        
        setSize( 300, 200 );

        show();

    }

   public static void main(String[] argv) {

        Main venster = new Main();

    }

}


Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:37:56
 
Mar cel

Mar cel

17/02/2012 22:35:00
Quote Anchor link
Eerst moet je even een actionhandler maken om het event af te vangen van de submitknop (moet je maar even googelen hoe dat moet). Vervolgens kan je in die method de waarde uit het textfield halen:

int testvar = Integer.parseInt(diktein.getText());

testvar bevat nu de waarde van het textfield. Ophalen doe je dus dmv getText(). Omdat alle content van textfields uit het type String bestaan, moet er nog even getypcast worden naar een int, omdat je variabele "testvar" ook van het type int is. Dat doe je dus door Integer.parseInt() te gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.