JAVASCRIPT add row

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitch

Mitch

04/11/2009 22:20:00
Quote Anchor link
Hallo.

ik ben bezig met een add row JAVA..
Maar ik loop tegen een probleem op.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
  var cellRightSel = row.insertCell(1);
  var sel = document.createElement('select');
  sel.name = 'member' + iteration;
  sel.options[0] = new Option('text zero', 'value0');
  sel.options[1] = new Option('text one', 'value1');
  cellRightSel.appendChild(sel);


hier krijg ik nieuwe options..

Maar de options moet ik uit mijn database flechten.. hoe moet ik dat doen?
Wat ik er in moet verwerken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
    <select name="member0">
<?
$sql
= "SELECT id,naam FROM gebruikers";
$result = mysql_query($sql);
echo '<option value="">&nbsp;</option>';
while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
echo '<option value="'.$row['id'].'">'.$row['naam'].'</option>';
}

?>

    </select>


Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitch
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:34:33
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/11/2009 22:22:00
Quote Anchor link
is het nou JAVA of Javascript?
 
Mitch

Mitch

04/11/2009 22:25:00
Quote Anchor link
sorry,

Javascript
 
Koen

koen

05/11/2009 09:20:00
Quote Anchor link
je wilt met javascript een database bereiken?
succes, javascript werkt aan clientside, en een database aan server side.
dan zul je via php de database moeten ophalen, en aanpassen.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/11/2009 11:02:00
Quote Anchor link
Download prototype/jquery/mootools

Zoek binnen hun documentatie naar AJAX

Probleem opgelost

Prototype voorbeeldje :
(werkt niet gegarandeerd 1 op 1 )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

var cellRightSel = row.insertCell(1);
  var
sel = document.createElement('select');
  sel.name = 'member' + iteration;

  new
Ajax.Request('fetch_options.php' , { //Geef aan dat je een ajax request wil doen en naar welke pagina
     postBody : 'parent=1' , // geeft aan dat je dingen mee wil posten, ik je php aan te roepen dmv $_POST
     onComplete  : function(e) //Deze function word gedaan als de ajax request klaar is, e bevat de response van je ajax pagina
     {
        //JSON is een manier om arrays te serializen
        options = e.evalJSON(); // geserializde array weer om te zetten naar een normaal object
        sel.options[0] = new Option(options.display , options.value); //Object gebruiken om je options te vullen
     }
  })

  cellRightSel.appendChild(sel);

?>


ik laat het connecten naar de DB er even uit
<-- fetch_options.php -->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
     $sql
= 'SELECT display,value FROM table WHERE parent='.$_POST['parent'] ;
     $result = mysqli_query($link, $sql) ;
     $row = mysqli_fetch_assoc($result) ;
     echo json_encode($row) ; // array serializen en teruggeven
?>


De duidelijke regels heb ik niet van comment voorzien. mochten er nog vragen zijn verneem ik het graag,

PS dit is slechts in grote lijnen , details moet je zelf ff opzoeken :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.