javascript (ajax) xmlHttp.responseText

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

RT

RT

08/05/2008 02:11:00
Quote Anchor link
Als ik de variabele xmlHttp.responseText wil vergelijken met een waarde, geeft hij hoe dan ook false, nooit true.

Als ik op de pagina een waarde echo, waarvan javascipt de responsetext krijg, en deze vergelijk met precies dezelfde waarde geeft hij dus false.

Als ik 'hallo' echo op die pagina, en ik vergelijk dit als volgt:
if(xmlHttp.responseText == 'hallo') {
//blabla

dan geeft hij dus false.

Hoe kan dit toch?
De == operator is toch goed?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:38:03
 
GaMer B

GaMer B

08/05/2008 07:46:00
Quote Anchor link
Dan kijk je toch eerst wat er in die responseText zit? Dat kun je doen door middel van: document.write(xmlHttp.responseText);
 
Benny Lava

Benny Lava

08/05/2008 09:55:00
Quote Anchor link
Wat ik meestal doe is op de pagina die ik heb aangeroepen iets echo zoals
hallo::doei.

Dan zou jou oplossing wel werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
        result = xmlHttp.responseText .split("::");

        if(result[0] == "hallo")
        {
            alert("Hallo");
        }


Code verder niet getest maar zoiets zou je dus ook kunnen toepassen op errors, kijk bijv. in dit topic: Klik klik klik hiero!

Edit:

typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Benny Lava
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.