Javascript alert bij klikken op link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees de braak

Kees de braak

17/04/2007 16:32:00
Quote Anchor link
Ik wil graag een javascript alert te voorschijn laten komen.
Dit als je op een link klikt. Maar dit moet pas gebeuren als een
flash object is geactiveerd en afspeeld. Ik kan zelf totaal geen
javacript maar ik dacht dat het wel kan.

Weet iemand misschien een voorbeeldscriptje?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 16:52:37
 
Dizzy

Dizzy

17/04/2007 16:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function disp_alert()
{
alert("Tekst!!")
}
</script>
</head>
<body>

<input type="button" onclick="disp_alert()" value="Alertbox" />

</body>
</html>
 
Ponzi

Ponzi

17/04/2007 16:49:00
Quote Anchor link
De alert kan korter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="#" onclick="alert('berichtje')" title="Klik">Klik</a>


Van Flash ken ik niets af, sorry.
 
Kees de braak

Kees de braak

17/04/2007 16:51:00
Quote Anchor link
Dit is niet wat ik wil. Ik zal even uitletten wat ik precies wil:

Ik laad een pagina met een flash bestand erop (muziek) Je moet die
flashfile eerst activeren, en dan op playdrukken.

Echter, als je iets afspeeld en je klikt op een link, dan moet er dus die alert komen. En op een link......geen button.

dus je speeld iets af, vraagd ie of je door wil gaan....
Op OK klikken of annuleren en dan blijft hij op deze pagina.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/04/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Houd je JavaScript unobtrusive. Vermeng dus niet je HTML met JavaScript.
Bijv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<html>
<head>
    <script type="text/javascript">
        window.onload = init;
        function init () {
            document.getElementById ('my_button').onclick = function () {
              alert ('Tekst');  
            }
        }
    </script>
</head>
<body>
    <input id="my_button" type="button" value="klik hier">
</body>
</html>
 
Dizzy

Dizzy

17/04/2007 16:53:00
Quote Anchor link
Dat heet dus geen alert box maar een CONFIRM :p
Ik weet niet of dat kan met dat flash bestand ... (met javascript)
Probeer hiervoor AJAX

Maar zoals ponzi ken ik eveneens ook niets van Flash
 
Kees de braak

Kees de braak

17/04/2007 16:56:00
Quote Anchor link
Op het flash bestand heb ik zelf geen invloed( Youtube filmpje) Alleen ik weet wel dat hij geactiveerd moet worden voordat je em kan afspelen, hierdoor kan ik het checken.

Maar hoe zou ik dat moetendoor doormiddel van ajax?
 
Bo az

Bo az

17/04/2007 17:08:00
Quote Anchor link
@Ponzi, heb je dat wel eens in Opera geprobeerd?

@TS, ajax lijkt mij hier niks mee te maken hebben, maar weet je dan in javascript dat het filmpje gestart is? (en hoe?)
 
Kees de braak

Kees de braak

17/04/2007 17:16:00
Quote Anchor link
Nouwja,...ik dacht dat als je flash object activeerd dit er wel uit kan halen, waardoor ie moet handelen? Ik weet zelf niet of het kan.
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

17/04/2007 17:26:00
Quote Anchor link
en wat bedoel je met activeren?
als je bedoelt dat je in IE er eerst op moet klikken.. dan is dat alleen in IE ;) en dus niet in de andere browsers.. ook kun je dit voor zover ik weet niet achterhalen..

gr. leroy
 
Bo az

Bo az

17/04/2007 17:29:00
Quote Anchor link
Als je gebruik maakt van prototype, zou je dit kunnen doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<html>

<head>

<script type="text/javascript" src="prototype.js"></script>

<script type="text/javascript">
Event.observe(window, 'load', function() {            
    Event.observe('idvanlink', 'click', function(event){
        if(!confirm('Weet u zeker dat u door wilt gaan?')){
            Event.stop(event);
        }                
    });
});
</script>
</head>

<body>
<a id="idvanlink" href="http://phphulp.nl">PHPhulp</a>
</body>

</html>


Hier zit dus nog geen check bij of je filmpje speelt...
 
Kees de braak

Kees de braak

17/04/2007 17:39:00
Quote Anchor link
Okee, maar inderdaad wat leroy zegt, dat is alleen in IE. Hoe zou ik dit anders kunnen aanpakken? Ik heb dus geen invloed op de inhoud van het flash filmpje. Hij moet echt afspelen anders is het irritant om te vraggen natuurlijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.