javascript array posten naar php lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Katjan

katjan

28/04/2007 12:29:00
Quote Anchor link
goeie morgen,

Ik ben een klein cmsje aan het maken,
en ik test alle code eerst op mijn localhost,
en daarna zet ik ze over naar de server op internet.

ik maak gebruik van script.aculo.us, en ik heb een sorteerbare lijst.
deze lijst-volgorde wil ik naar php posten,
dus gebruik ik:

volgorde = Sortable.serialize('standard', {name:'thelist'} );

op mijn localhost krijg ik nu keurig netjes $_POST['thelist'], die een array bevat met de volgorder erin.
Ik dacht dat alles dus naar behoren zou werken, en ik heb het script geupload.

helaas, op de server op internet (php4, safemode aan) bevat $_POST['thelist']
alleen array.
$_POST['thelist'][1] geeft op mijn server 1 terug, en op internet r (2e letter van Array)

heeft iemand enig idee hoe ik dat kan verhelpen?

alvast bedankt.

Huib
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 05:06:47
 
Katjan

katjan

28/04/2007 13:18:00
Quote Anchor link
ik heb het probleem opgelost met een stukje (in mijn ogen lelijke) code..
eerst urldecode ik de hele string (titels[]=bla&titels[]=blaa -> titels%5B%5D%3Dpees%26titels%5B%5D%3De%26titels%5B%5D%3Df%26titels%5B%5D%3Dhome%26titels%5B%5D%3Dcontact
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    $_POST['titles'] = urldecode($_POST['titles']);
    $str = str_replace('titels[]=','', $_POST['titles']);
    $titles = explode('&',$str);


nu bevat $titles een array die vergelijkbaar is met wat php normaal zou moeten doen..

ik baal er best van,
en ik heb al een mailtje gestuurd naar de host,
want ik wil niet zelf oplossingen hoeven maken voor problemen die niet horen te bestaan.

Huib
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.