javascript checkbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Siep de Veer

siep de Veer

17/01/2013 16:30:53
Quote Anchor link
ik heb een checkbox en op het moment dat deze aan staat zou het id van een div id="backgroundon" en staat de checkbox uit dan zou het id="backgroundoff" moten zijn maar aangezien ik niet goed in js ben heb ik een poging gewaagd maar het werkt niet zou iemand mij tips kunnen geven.

dit het ik

<script>
function check(){
if(document.getElementById('check').checked==true){
document.getElementById("backgroundoff") = document.idname("backgroundon");
}
else if(document.getElementById('check').checked==false){
document.getElementById("backgroundon") =document.getElementById("backgroundoff");
}
}
</script>

Toevoeging op 17/01/2013 16:31:25:

dit is trouwens mijn form
<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>
" method="POST">
achtergrond:
<input onclick="check()" id="check" type="checkbox" name="check" />
</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 00:11:22
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/01/2013 17:32:42
Quote Anchor link
Siep de Veer op 17/01/2013 16:30:53:
... zou het id van een div id="backgroundon" ... moten zijn


id is iets waarmee je een HTML-element identificeert. Daarmee wijs je het aan.

Wil je nu de id van een HTML-element wijzigen? Waar is dat goed voor?

Wat wil je echt bereiken? Gaat het om css die aan die id vast hangt? Ik zou geneigd zijn te werken met class; en id gerust laten.
Gewijzigd op 17/01/2013 17:43:06 door Kris Peeters
 
Siep de Veer

siep de Veer

18/01/2013 08:42:09
Quote Anchor link
ik heb een checkbox
op het moment dat deze aangevinkt staat is er een div die de naam id="backgroundon" heeft.
en als het vinkje uit staat wordt de div met de naam backgroundon, backgroundoff.
dus ik heb het geprobeerd op deze manier op te lossen maar nog steeds zonder succes.

WIE KAN MIJ HELPEN.

Toevoeging op 18/01/2013 11:23:24:

[OPGELOST]
Gewijzigd op 18/01/2013 10:56:02 door siep de Veer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.