javascript dropdown box

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin

Robin

22/10/2008 12:17:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een javascriptje gevonden met een dropdown menu. Dus als je op de link klikt (onclick) komt er een dropdown box tevoorschijn. Ik wil dit een beetje aanpassen, want momenteel staan er links in die drop down. Ik wil dat er emoticons in staan (weet ik hoe je moet doen) en als je dan op een emoticon klikt, komt de code van die emoticon in mijn textarea te staan.

voorbeeldje
ik klik op het icon glimlachje, in mijn textarea komt ":)" te staan, zodat de gebruikers makkelijk emoticons in hun berichten kunnen toevoegen...
Weet iemand waar je een tutorial of voorbeeld kan vinden?

mvg Robin
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 14:55:49
 
Erik Rijk

Erik Rijk

22/10/2008 12:37:00
Quote Anchor link
Ik ben geen javascript kenner maar ik geloof dat je met innerhtml de tekst tussen html tags kan aanpassen ... maar je wilt niet het geheel aanpassen maar er iets aan toevoegen ... toch denk ik wel dat je in deze richting moet zoeken...

Er zijn ook zat fora waar ditzelfde gebeurt? Je kan altijd even de bron bekijken en stapsgewijs gaan zoeken lijkt me.
 
Robin

Robin

22/10/2008 13:17:00
Quote Anchor link
ik heb momenteel dit javascript, die normaal strings toevoegt aan je textarea:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
function emoticon(text)
{
    var txtarea = document.form.bericht;
    text = ' ' + text + ' ';
    if (txtarea.createTextRange && txtarea.caretPos)
    {
        if (baseHeight != txtarea.caretPos.boundingHeight)
        {
            txtarea.focus();
            storeCaret(txtarea);
        }
        var caretPos = txtarea.caretPos;
        caretPos.text = caretPos.text.charAt(caretPos.text.length - 1) == ' ' ? text + ' ' : text;
        txtarea.focus();
    }
    else if ((txtarea.selectionEnd | txtarea.selectionEnd == 0) && (txtarea.selectionStart | txtarea.selectionStart == 0))
    {
        mozInsert(txtarea, text, "");
        return;
    }
    else
    {
        txtarea.value += text;
        txtarea.focus();
    }
}



Dit is mijn link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="javascript:emoticon(':D')">test</a>


dit mijn form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="<?php $_SERVER["PHP_SELF"] ?>" id = "form" name = "form" onsubmit="return validate(this)">


en dit is mijn textarea:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<textarea rows="5" cols="66" name="bericht" id = "bericht" class="post"></textarea></td>


maar het wil maar niet werken, wat doe ik fout?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/10/2008 14:00:00
Quote Anchor link
functie vervangen door :

document.getElementById("bericht").value += emotion

(of denk ik nu te simpel :P)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2008 15:59:00
Quote Anchor link
Ja, en dan die =+ andersom ;-)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/10/2008 16:00:00
Quote Anchor link
Wijsneus :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.