[javascript] elementen uit een element halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

07/12/2009 19:31:00
Quote Anchor link
Hallo

Wat ik wil doen is heel eenvoudig maar ik vind geen oplossing. Dus aan da hand van javascript probeer ik layers uit layers te halen. Om mijn situatie uit te leggen heb ik een voorbeeld, dit is nl makkelijker dan dat ik de volledige uitleg zou doen over wat ik wil bereiken.

Ik heb dus bijvoorbeeld de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div id="menu">
     <div id="submenu1">
          submenu1
     </div>
     <div id="submenu2">
          submenu2
     </div>
</div>


Nu zou ik door gebruik te maken van javascript mijn waarden uit de labels halen.
Dus ik zou als resultaat
*submenu1: submenu1
*submenu2: submenu2
moeten hebben.

Ik weet hoe ik de layer met het id menu moet ontleden (in ff enkel):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
alert(document.getElementById('menu').innerHTML);


maar hoe kan ik er dan voor zorgen dat ik bijvoorbeeld voor elke layer (op welk niveau dan ook), onder de layer met id menu, de inhoud weergeven..?

Ik heb me er al een beetje suf op zitten zoeken. Maar misschien dat hier iemand iets weet.

Mvg Kasper
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:56:01
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

08/12/2009 00:24:00
Quote Anchor link
Weet niet of je jQuery gebruikt, maar kijk anders eens naar "next()" en "prev()".
Om de content er uit te halen heb je .text() of .val() afhankelijk van je HTML element.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

08/12/2009 20:53:00
Quote Anchor link
ik heb nog niet echt met jQuery gewerkt. Maar de komende vakantie zal ik er mij eens in verdiepen. Ik ga nu even mijn examens voort doen, voor ik begin aan programmeer talen en andere toebehoren :p

mvg kasper
 
Hipska BE

Hipska BE

08/12/2009 22:56:00
Quote Anchor link
jQuery is hier helemaal niet voor nodig, dit is basis JS functionaliteit..

tip: DOM
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

08/12/2009 23:07:00
Quote Anchor link
getElementsByType('div') dan loop je erdoorheen *foreach*. this.id = de id, en this.innerHTML is je inhoud.
 
- -

- -

09/12/2009 11:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<div id="menu">
     <div id="submenu1">
          submenu1
     </div>
     <div id="submenu2">
          submenu2
     </div>
</div>

var subitems = document.getElementById( "menu" ).getElementsByTageName( "div" );

for( subitem in subitems )
{

}
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

13/12/2009 18:04:00
Quote Anchor link
oke
dankje..
het werkt idd.
(de laatste manier.)

mvg kasper
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.