Javascript error: Object Required

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

14/11/2007 11:16:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een kalenderscript. Nu heb ik hem eigenlijk helemaal werkend. Alleen nu krijg ik een rare error via mijn browser IE7.

Als ik deze bekijk dan zegt hij het volgende:
Line: 31
Character: 4
Object Required.

Nu dacht ik op dat moment hetzelfde als dat ik met PHP doe, even op die line kijken en eventueel de fout verbeteren.

Echter als ik hier op Line 31 kijk dan zie ik gewoonweg een lege regel.
Nu is het mij duidelijk dat de fout hoogstwaarschijnlijk boven die regel ergens zit. Echter lijkt het javascript daar gewoon te kloppen.

Iemand enig idee hoe ik dit het beste kan debuggen?
De code tot line 31 is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    var    fixedX = -1            // x position (-1 if to appear below control)
    var    fixedY = -1            // y position (-1 if to appear below control)
    var startAt = 1            // 0 - sunday ; 1 - monday
    var showWeekNumber = 1    // 0 - don't show; 1 - show
    var showToday = 1        // 0 - don't show; 1 - show
    var imgDir = "images/"            // directory for images ... e.g. var imgDir="/img/"

if(lang == 'NL'){
    var gotoString = "Ga naar huidige maand"
    var todayString = "<font color='#ffffff'><b>Vandaag</b></font>"
    var weekString = "Wk"
    var scrollLeftMessage = "Vorige Maand."
    var scrollRightMessage = "Volgende Maand."
    var selectMonthMessage = "Selecteer Maand"
    var selectYearMessage = "Selecteer Jaar"
    var selectDateMessage = "Zet [date] als datum." // do not replace [date], it will be replaced by date.
}else if(lang == 'EN'){
    var gotoString = "Go to current month"
    var todayString = "<font color='#ffffff'><b>Today</b></font>"
    var weekString = "Wk"
    var scrollLeftMessage = "Pervious Month."
    var scrollRightMessage = "Next Month."
    var selectMonthMessage = "Select Month"
    var selectYearMessage = "Select Year"
    var selectDateMessage = "set [date] as date." // do not replace [date], it will be replaced by date.
}

    var    crossobj, crossMonthObj, crossYearObj, monthSelected, yearSelected, dateSelected, omonthSelected, oyearSelected, odateSelected, monthConstructed, yearConstructed, intervalID1, intervalID2, timeoutID1, timeoutID2, ctlToPlaceValue, ctlNow, dateFormat, nStartingYear


EDIT: in dit geval is regel 31, regelnummer 29 geworden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben van Erkelens
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:10:51
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/11/2007 11:19:00
Quote Anchor link
Ik zie zo de fout niet, maar is het bij JS niet ook zo dat je (eigenlijk) elke regel afsluit met ";"? (zonder ")
 
Martijn B

Martijn B

14/11/2007 11:21:00
Quote Anchor link
@Robert:
Daar zat ik ook naar te kijken idd.


Is het niet dat je dit moet doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var blaat = '3232', blaat2 = 2323;
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

14/11/2007 11:32:00
Quote Anchor link
Okee, ik heb dat op elke regel even toegevoegd. Maar de foutmelding blijft hetzelfde. Raaar? Of ligt dat aan mij.
 
Hipska BE

Hipska BE

14/11/2007 11:55:00
Quote Anchor link
ik zie lijn 29 of lijn 31 helemaal niet staan ...
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

14/11/2007 11:56:00
Quote Anchor link
Nee inderdaad, Hij pakte die lege regel onder 28 niet. maar daaronder staat dus een regel die gewoonweg leeg is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.