Javascript error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rune Laenen

Rune Laenen

04/04/2012 13:14:27
Quote Anchor link
Bij deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
                    <div class="box-content">
                        <script>
                        function forumvalidatie(){
                            var fout;
                            fout = '';
                            if(document.getElementById('bericht').value == ''){
                                fout = fout + 'Je bericht kan niet leeg zijn!<br />';
                            }else if(document.getElementById('bericht').value.length < 5){
                                fout = fout + 'Je bericht mag niet korter zijn dan 5 tekens!<br />';
                            }
                            if(fout == ''){
                                document.getElementById("reactieformulier").submit();
                            } else {
                                $('#errorshier').slideUp('slow').html("Er zijn enkele fouten opgetreden:<br /><b>"+fout+"</b>").slideDown('slow').delay('1500').slideUp('slow');
                            }
                        }
                        </script>
                        <div id="errorshier" class="alert red" style="display: none;"></div>
                            <form action="" method="post" name="form" id="reactieformulier">
                                <textarea style="width:100%; height: 255px;" name="bericht" id="bericht"></textarea>
                                <input type="submit" value="submit" name="submit" id="submit" style="visibility: hidden; height: 1px; width: 1px;" />
                            </form>
                        <footer class="pane">
                            <input type="submit" onclick="forumvalidatie();" name="submit" class="bt blue" value="Bericht posten" id="submit" />
                        </footer>                            
                    </div>

geeft firebug deze error:
document.getElementById("reactieformulier") is null

Weet iemand hoe dit zou kunnen komen? Ik ben hier nu al zeker 2 uur naar opzoek, heb ook al geprobeerd met jquery maar dan doet hij al hlemaal niks...

Edit: De foutafhandeling (de validatie) doet ie wel goed...

Groetjes,
Rune
Gewijzigd op 04/04/2012 13:17:14 door Rune Laenen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:14:24
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/04/2012 13:33:51
Quote Anchor link
Zet het validatiescript eens ONDER het formulier.
 
Rune Laenen

Rune Laenen

04/04/2012 13:54:56
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/04/2012 13:33:51:
Zet het validatiescript eens ONDER het formulier.


Deze werkt nog steeds niet.

Toevoeging op 04/04/2012 14:14:36:

Ik heb het opgelost adhv AJAX, dan werkt het tenminste wel, en het staat mooier :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.