Javascript formulier validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen G

Jeroen G

23/02/2009 16:38:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf niet heel veel ervaring met javascript.

Ik krijg de onderstaande code maar niet werkend. Heeft iemand enig idee wat het probleem kan zijn? Er zou dus een alert moeten verschijnen, dit gebeurd niet. Dank

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<script type="text/javascript">

function checkdates() {
        if(document.form1.startdatum.value == document.form1.einddatum.value) {
        alert("Test!")
        return false;
        }
    return true;
}

</script>

<form name="form1" id="form1" action="" method="post" onSubmit="return checkdates()">
<input type="text" name="startdatum" id="startdatum">
<input type="text" name="einddatum" id="einddatum">
</form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 04:58:07
 
Jo colling

jo colling

23/02/2009 16:47:00
Quote Anchor link
Een test om te kijken of de einddatum gelijk is aan de startdatum???
 
Jeroen G

Jeroen G

23/02/2009 16:48:00
Quote Anchor link
Ja dat is dit inderdaad... Maar dit is niet de uiteindelijke functie, maar ik loop hier al vast.
Hij geeft op dit moment helemaal geen alert.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 
Kees V

Kees V

23/02/2009 18:56:00
Quote Anchor link
Het werkt wel als je een submit-button aan je formulier toevoegt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<script type="text/javascript">
function checkdates() {
  if(document.form1.startdatum.value == document.form1.einddatum.value) {
    alert("Test!")
    return false;
  }
  return true;
}
</script>
<form name="form1" id="form1" action="" method="post" onSubmit="return checkdates()">
<input type="text" name="startdatum" id="startdatum">
<input type="text" name="einddatum" id="einddatum">
<input type="submit">
</form>
 
Storeman storeman

storeman storeman

23/02/2009 20:24:00
Quote Anchor link
Ik ben altijd van het spreekwoord, waarom het wiel opnieuw uitvinden. Er zijn een aantal formvalidators beschikbaar, de ene beter dan de ander, maar dit vind ik een tamelijk fijne, én ondersteund ook dit soort grappen. En blijft html valid (bij dojo is dit minder vanzelfsprekend). Het maakt wel gebruik van mootools.

http://www.clientcide.com/docs/Forms/FormValidator.Extras#Validator:validate-after-date
 
Jeroen G

Jeroen G

24/02/2009 15:44:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu inderdaad werkend... Was een heel stomme fout van mezelf (ik was vergeten de javascript te includen, ja heel stom!).

@storeman; je hebt gelijk, ik gebruik hier normaal jquery voor. Maar om nu een compleet framework te gaan installeren voor één enkele verificatie, dat is wellicht een overload.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen G
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.