javascript fotoalbum probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben php

ruben php

18/05/2009 19:47:00
Quote Anchor link
ik ben echt heel heeel heeeeeel slecht in javascript vandaar dan maar deze post

het moet zo zijn dat als ik de functie next aanroep dat de plaatjes in mijn html,
simpel maar ff een twee drie vier en vijf genoemd, verspringen naar de volgende vijf plaatjes

dit alles het liefst zo dat het niet uitmaakt hoeveel plaatjes ik heb

///
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<script type="text/javascript">

var ImageList = new Array();
    ImageList[0] = new Image(500,400);
    ImageList[0].src = "Pictures/BASIC_02_02.jpg";
    ImageList[1] = new Image(500,400);
    ImageList[1].src = "Pictures/BASIC_02_02.jpg";
    ImageList[2] = new Image(500,400);
    ImageList[2].src = "Pictures/BASIC_02_02.jpg";
    ImageList[3] = new Image(500,400);
    ImageList[3].src = "Pictures/BASIC_02_02.jpg";
    ImageList[4] = new Image(500,400);
    ImageList[4].src = "Pictures/BASIC_02_02.jpg";
    ImageList[5] = new Image(500,400);
    ImageList[5].src = "Pictures/BASIC_02_03.jpg";
    ImageList[6] = new Image(500,400);
    ImageList[6].src = "Pictures/BASIC_02_03.jpg";
    ImageList[7] = new Image(500,400);
    ImageList[7].src = "Pictures/BASIC_02_03.jpg";
    ImageList[8] = new Image(500,400);
    ImageList[8].src = "Pictures/BASIC_02_03.jpg";
    ImageList[9] = new Image(500,400);
    ImageList[9].src = "Pictures/BASIC_02_03.jpg";

var timerID = null;
var timerRunning = false;
var minIndx = 0;
var maxIndx = 10;
var count = 0;


function Init() {
  minIndx = 0;
  maxIndx = ImageList.length - 1; // bepaal de hoogste waarde voor de index
  count = 0
}

function previous() {
  if (count < minIndx) { count = maxIndx }
  if (count != 0) { count-- }
  document.een.src = ImageList[count].src;
  count--;
  document.twee.src = ImageList[count].src;
  count--;
  document.drie.src = ImageList[count].src;
  count--;
  document.vier.src = ImageList[count].src;
  count--;
  document.vijf.src = ImageList[count].src;
}

function next() {
  if (count > maxIndx) { count = minIndx }
  if (count != 0) { count++ }
  document.een.src = ImageList[count].src;
  count++;
  document.twee.src = ImageList[count].src;
  count++;
  document.drie.src = ImageList[count].src;
  count++;
  document.vier.src = ImageList[count].src;
  count++;
  document.vijf.src = ImageList[count].src;
}

</script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben php
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 15:57:14
 

18/05/2009 19:49:00
Quote Anchor link
En wat is je probleem?
 
Ruben php

ruben php

18/05/2009 19:52:00
Quote Anchor link
dat alles niet werkt. ik heb voor het gemak de eerste vijf en de laatste vijf plaatjes hetzelfde gemaakt zodat ik kan zien dat hij correct overspringt.

maar er zit er altijd eentje bij van de andere

ik zie door de variabelen het bos niet meer als ik voor elk plaatje iets aparts maak, terwijl dit toch heel simpel zou moeten kunnen.

alvast bedankt:)
 
Ruben php

ruben php

18/05/2009 20:09:00
Quote Anchor link
mja ook de functie previous klopt niet.
ik heb er al verschillende mensen op los gelaten maar helaas.

mssn een javascript pro online ??

Gelieve Niet Bumpen: En ook niet weghalen:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ruben php
 
Niek Weevers

Niek Weevers

18/05/2009 22:33:00
 
Ruben php

ruben php

19/05/2009 08:53:00
Quote Anchor link
ja zoiets maar dan een rij met 5 plaatjes

maar dat valt daarmee vast te fixen
dat ze in het grote plaatje verschijnen als ik er op klik is al gemaakt.

het probleem is bij dit script zo heb ik in de bron gekeken:
ik kan die wel COPY PASTE maar daar heb ik zelf niks aan.

daar leer ik niks van :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ruben php
 
Niek Weevers

Niek Weevers

19/05/2009 18:43:00
Quote Anchor link
Doe dan copy paste en ga er mee spelen, bij wijzigingen wat er gebeurd en hoe het is opgebouwd. En probeer het daarna zelf.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.