Javascript foutje.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jens erd

Jens erd

21/12/2009 23:29:00
Quote Anchor link
Dag,

Ik ben begonnen aan een berichtenbalk op mijn site, maar ik loop tegen het volgende aan. Ik heb een keurig werkende javascript-berichtenbalk gevonden die een bericht showt en weer doorscrolt. Ik heb het over twee delen verdeeld; op de pagina zelf de settings en in een extern js file de overige delen. In het script gebruiken ze deze regel om weg te schrijven naar de pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.writeln('')

maar omdat ik het in een div wil hebben wou ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById('')

gebruiken.

ALs ik de twee regels verwissel gebeurt er ineens niets meer. De div bestaat en ik heb geen ' of " over het hoofd gezien. is er iemand die mij verder kan helpen? (ik kan het script wel eventueel plaatsen.)
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 13:51:32
 
Stefan

Stefan

22/12/2009 00:46:00
Quote Anchor link
getElementById haalt een element op. Probeer het eens met:
document.getElementById('DIV ID HIER').InnerHTML = 'Bla';
 
Jens erd

Jens erd

22/12/2009 18:59:00
Quote Anchor link
Ik heb het geprobeerd, maar het maakt niets uit, het werkt niet, dwz dat het niet in de div geplaatst wordt.
 
Stefan

Stefan

22/12/2009 23:11:00
Quote Anchor link
Zou je misschien het script kunnen plaatsen? Zodat ik er zelf mee aan de gang kan?
 
Zero XT

Zero XT

23/12/2009 14:50:00
Quote Anchor link
Heb je de JavaScript wel in de goede volgorde gezet?

Werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script type="text/javascript">
alert(document.getElementById('test').innerHTML);
</script>

<div id="test">blaat</div>



Werkt wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div id="test">blaat</div>

<script type="text/javascript">
alert(document.getElementById('test').innerHTML);
</script>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.