Javascript functie popup(schakel)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerard Brieder

Gerard Brieder

11/09/2018 15:36:29
Quote Anchor link
Ik ben beginnend javascript programmeur. Ik vindt het erg lastig om te doorzien. Maar goed ik ben een doorzetter dus ik blijf lezen en proberen.
Ik probeer een popup functie te maken met javascript, maar kom er niet uit. Wat doe ik fout?

<html>
<!--
* De naam van het programma: popup.js
*
* De ontwikkelingsdatum: 2018-09-11
* De naam van de auteur: G.J. de Brieder Sr.
*
* De edit opleverings datum:
* De naam van de editor:
*
* versie nummer: 0.01
*
* De beschrijving van het programma:
* Test meldingen, met de switch case, in een functie van javascript
*
-->
<!--
<body>
<script type="text/javascript">
var schakel = "meterstanden";
/* function popup(schakel) { */
switch (schakel) {
case 'meterstanden':
window.open('/html/Meterstanden.html', 'Tijd voor opnemen meterstanden', 'width=400,height=250,menubar=yes,location=yes,scrollbars=yes');
document.write("Meterstanden is gekozen.<br>");
break;
case 'paswoord':
window.open('/html/Uitleg_paswoord.html', 'Paswoord_uitleg', 'width=250,height=200,menubar=yes,location=yes,scrollbars=yes');
document.write("Paswoord is gekozen.<br>");
break;
default:
window.open('/html/Geen_melding.html', 'Geen Melding', 'width=250,height=200,menubar=yes,location=yes,scrollbars=yes');
document.write("Geen keuze gevonden.<br>");
break;
}
/* } */
</script>
</body>
</html>
-->
Gewijzigd op 11/09/2018 16:57:09 door Gerard Brieder
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 07:50:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/09/2018 16:02:12
Quote Anchor link
Graag zou ik je willen vragen of je een duidelijke titel aan het topic kan hangen en code-tags om je script wilt gebruiken. Dan blijft dit topic en het forum overzichtelijk.

Verder zijn we erg benieuwd waar je precies op vastloopt. Onthoud wel dat pop-ups op browsers standaard afgeschoten worden.
 
Gerard Brieder

Gerard Brieder

11/09/2018 16:40:53
Quote Anchor link
Beste Ariën, wat zijn code tags? Ik heb alles al in schrijf mode gezet (Ik dacht dat het zo de bedoeling was, zodat het niet meer actief is?) tja.... sorry.
Wat betreft de probleem beschrijving:
De switch werkt wel, deze kun je zo testen zoals ik gecodeerd heb. Echter de functie van javascript, die ik nu even afgevlagd heb, krijg ik niet aan het werk met de parameter schakel.
Dat is dus het probleem, waar ik graag ondersteuning bij wil van jullie.
Ik ben nog maar net begonnen met javascript en heb dus weinig ervaring( 1 maand).
Ik hoop dat je me kan helpen.
Alvast bedankt.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

11/09/2018 16:54:16
Quote Anchor link
Ik zou beginnen om eerst het onderscheid tussen Java en Java-script uit te zoeken, hier zit echt een wezenlijk verschil in.

Je noemt jezelf java programmeur maar er is geen letter java-code te vinden, alleen javascript code.
 
Gerard Brieder

Gerard Brieder

11/09/2018 16:55:27
Quote Anchor link
Pipo, je hebt gelijk bedankt voor je ondersteuning.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/09/2018 16:57:16
Quote Anchor link
De opmaaktags, waaronder de code-tags zijn te vinden bij 'Veelgestelde vragen' hier op de site.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/09/2018 17:11:40
Quote Anchor link
Gerard weet het wel. Hij plaagt je alleen maar.

https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/vullen-van-array/102284/
 
Jan te Pas

Jan te Pas

11/09/2018 17:58:25
Quote Anchor link
1. Zorg ervoor dat je de verschillende .html pagina's die aangeroepen worden ook bestaan.
2. De html heb ik iets aangepast
3. Alles werkt in dit model
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<!doctype html>
<html lang="nl">
<head>
<!--
* De naam van het programma: popup.js
*
* De ontwikkelingsdatum: 2018-09-11
* De naam van de auteur: G.J. de Brieder Sr.
*
* De edit opleverings datum:
* De naam van de editor:
*
* versie nummer: 0.01
*
* De beschrijving van het programma:
* Test meldingen, met de switch case, in een functie van javascript
*
-->
<script type="text/javascript">
var schakel = "meterstanden";
function popup(schakel) {
    switch (schakel) {
        case 'meterstanden':
            window.open('1.html', 'Tijd voor opnemen meterstanden', 'width=400,height=250,menubar=yes,location=yes,scrollbars=yes');
            document.write("Meterstanden is gekozen.<br>");
            break;
        case 'paswoord':
            window.open('2.html', 'Paswoord_uitleg', 'width=250,height=200,menubar=yes,location=yes,scrollbars=yes');
            document.write("Paswoord is gekozen.<br>");
            break;
        default:
            window.open('3.html', 'Geen Melding', 'width=250,height=200,menubar=yes,location=yes,scrollbars=yes');
            document.write("Geen keuze gevonden.<br>");
        break;
    }
}
</script>
</head>
<body>
<h3>Test oproep popupvensters:</h3><br><br>
<button onclick="popup('meterstanden');">Meterstanden</button<br>
<button onclick="popup('paswoord');">Passwoord</button><br>
<button onclick="popup('niets');">Niets</button><br>
<br>
ps. popup werkt niet op mobiele devices!
</body>
</html>
Gewijzigd op 11/09/2018 18:14:07 door Jan te Pas
 
Gerard Brieder

Gerard Brieder

11/09/2018 19:20:44
Quote Anchor link
Beste Jan,
Vriendelijk bedankt voor je snelle reactie.
Inderdaad het werkt goed met die buttons die jij hebt toegevoegd.

Echter wat ik wilde is het volgende:
Ik wil de functie popup(schakel){} aanroepen vanuit een ander programma en dan met de variabele schakel bepalen welke oproep actief moet zijn.

vb. als het begin van de maand is, moeten er meterstanden worden opgenomen door de bewoners club.
Dit bericht wil ik genereren nadat een bewoner is ingelogd en het de 1-3e van de maand is.
Nu doe ik dat handmatig.
Ik bepaal al via javascript welke dag het van de maand het is. nl.:
function day_of_month() {
var d = new Date();
var day_of_month = d.getUTCDate();
var month = d.getMonth();
var year = d.getUTCFullYear();

document.getElementById("day_of_month").innerHTML = day_of_month;
/* document.getElementById("month").innerHTML = month; */
/* document.getElementById("year").innerHTML = year; */
return day_of_month;
}

Als nu da dag tussen 1-3 ligt, wil ik die functie popup(schakel){} oproepen, waarbij schakel de waarde “meterstanden heeft”.

Ik weet dus niet hoe ik deze functie kan aanroepen, buiten een button (zoals jij ook al deed).
tja….. studeren voor mij denk ik. echter een zetje is welkom.
Bedankt voor je tijd en moeite die je al gedaan hebt.

vriendelijke groet, Gerard Jan.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/09/2018 21:23:39
Quote Anchor link
Als je wilt dat deze functie wordt uitgevoerd bij het laden van de pagina zul je de functie moeten uitvoeren bij het laden van de pagina, bijvoorbeeld in de <body> tag middels het onload-attribuut. Wat er vervolgens moet gebeuren kun je in de functie zelf regelen.
 
Gerard Brieder

Gerard Brieder

11/09/2018 21:26:36
Quote Anchor link
Thomas, bedankt.

inderdaad het volgende lost het op:
<head>
<script src="/js/get_day.js"></script>
<script src="/js/popup.js"></script>
</head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/button_groen.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/day.css">

<body id="melding" onload="popup('meterstanden');">

</body>

Toevoeging op 11/09/2018 21:29:52:

Allemaal vriendelijk bedankt,
ik kan weer verder.
Ik ga nog even testen hoe ik de dag test kan verbinden met de melding.
vriendelijke groet,
Gerard Jan.

De reacties kunnen gesloten worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/09/2018 22:13:52
Quote Anchor link
Fijn dat het werkt.
In principe sluiten we geen topics als ze opgelost zijn. Ze zullen zelf gaan zakken in de topiclijst.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.