Javascript functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lucas Wentges

Lucas Wentges

14/11/2018 16:52:08
Quote Anchor link
dag allemaal,

Ik probeer een functie te maken maar hij werkt niet, zou iemand kunnen helpen of kunnen zeggen wat er niet klopt?
Er moet een alert komen de eerste if doet het als hij daar alleen staat maar zodra ik de else erbij zet werkt hij niet meer.

groetjes,

<script type="text/javascript">

function berekening() {


if (document.bedrag.enkelvoudig.checked);
var a = parseFloat (document.bedrag.getal1.value);
var b = parseFloat (document.bedrag.getal2.value);
var c = parseFloat (document.bedrag.getal3.value);
var d = b * 0.01;
var e = d * a * c + b;
var f = "Uw uitgerekende bedrag: €";
var g = "Uw oorspronkgelijke bedrag: €" ;
var h = f + e ;
var i = g + b;
else {
var h = 10;
var i = 10;
alert (h + '\n' + i);
}



}

</script>

<body>

<form name="bedrag">

<input type="radio" id="enkelvoudig" name="soortrente" value="" >enkelvoudige rente<br>
<input type="radio" id="meervoudig" name="soortrente" value="" >samengestelde rente<br>
<input type = "tekst" name = "getal1" value = "">hoeveelheid rente<br>
<input type = "tekst" name = "getal2" value = "">bedrag wat is geleend<br>
<input type = "tekst" name = "getal3" value = "">aantal jaar<br>

<br>

<br>

<input type = "button" value = "Bereken" onClick = "berekening()">

</form>

</body>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:31:34
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/11/2018 17:01:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
function berekening() {
if (document.bedrag.enkelvoudig.checked){ // <- geen puntkomma, maar een accolade openen
var a = parseFloat (document.bedrag.getal1.value);
var b = parseFloat (document.bedrag.getal2.value);
var c = parseFloat (document.bedrag.getal3.value);
var d = b * 0.01;
var e = d * a * c + b;
var f = "Uw uitgerekende bedrag: ";
var g = "Uw oorspronkgelijke bedrag: " ;
var h = f + e ;
var i = g + b;
} // <- en dan hier een accolade sluiten
else {
var h = 10;
var i = 10;
alert (h + '\n' + i);
}
}

Je kreeg geen foutmelding, maar het werkte ook niet zoals bedoeld ...
 
Lucas Wentges

Lucas Wentges

14/11/2018 17:58:58
Quote Anchor link
was de accolade idd vergeten maar de functie werkt nog steeds niet. Maar zodra ik bij de functie het gedeelde van else weg haald doet hij het wel. Terwijl de else functie moet er in dit geval voor dienen voor als de andere radio button word aangeklikt en dus een andere uitkomst komt.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

14/11/2018 18:57:05
Quote Anchor link
Wat je wilt, zit er niet in.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<script>
function berekening() {
    if (document.bedrag.enkelvoudig.checked) {
        var a = parseFloat (document.bedrag.getal1.value);
        var b = parseFloat (document.bedrag.getal2.value);
        var c = parseFloat (document.bedrag.getal3.value);
        var d = b * 0.01;
        var e = d * a * c + b;
        var f = "Uw uitgerekende bedrag: ";
        var g = "Uw oorspronkgelijke bedrag: " ;
        var h = f + e ;
        var i = g + b;
    } else {
        var h = 10;
        var i = 10;
        alert (h + '\n' + i);
    }
}
</script>


De alert geeft alleen 2 keer 10 als je samengestelde rente of niks kiest.

Je zult dus nog aanvullende code moeten bedenken.

Tip: zet regel 16 na regel 17.
Gewijzigd op 14/11/2018 18:59:00 door Adoptive Solution
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.