Javascript gebruiken in HTML tag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sure Is

Sure Is

15/06/2011 17:52:58
Quote Anchor link
Hi!

Ik ben vrij onervaren in de combinatie javascript/html.

Ik wil de breedte van een image laten afhangen van de browserbreedte.
Ik zoek de browserbreedte via dit script:

Quote:
var imageWidth = 0;


if( typeof( window.innerWidth ) == 'number' )
{
//Non-IE
myWidth = window.innerWidth;

}
else if( document.documentElement && ( document.documentElement.clientWidth || document.documentElement.clientHeight ) )
{
//IE 6+ in 'standards compliant mode'
myWidth = document.documentElement.clientWidth;

}
else if( document.body && ( document.body.clientWidth || document.body.clientHeight ) )
{
//IE 4 compatible
myWidth = document.body.clientWidth;

}
imageWitdh = myWidth*0.3;


Nu wil ik dat mijn image de breedte imageWitdh krijgt... hoe doe ik dit?
<img src="someimage.png" width="imageWitdh"> werkt niet uiteraard...

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:15:56
 

15/06/2011 18:06:57
Quote Anchor link
Ga je meerdere afbeeldingen op dezelfde pagina gebruiken?
Anders kun je dit beter met css oplossen.
 
Sure Is

Sure Is

15/06/2011 18:31:12
Quote Anchor link
Nope, just one...
 

15/06/2011 18:52:54
Quote Anchor link
met css is het een betere oplossing, probeer iets als dit:
.img-bg {
height: 100%;
width: 100%;
position: absolute;
left: 0px;
top: 0px;
background-image: url(../images/bg.png);
background-repeat: no-repeat;
}
 
Sure Is

Sure Is

15/06/2011 19:22:09
Quote Anchor link
Ik weet dat het zo gaat, maar ik heb helaas meer nodig dan enkel het % van de browser...
Ik wil dat de breedte uiteindelijk wordt: "imageWitdh = (myWidth*0.3)-10px". Dat kan je niet oplossen door enkel en alleen css of html. Daarom gebruik ik javascript. Ik wil nu de uitkomst van mijn script in die html (of css) krijgen...

In php zou dit zou gebeuren: <img src="someimage.png" width="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $imageWitdh ?>
" >,
maar ik weet dus niet hoe ik dit met javascript kan doen...

Iemand?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.