Javascript: get size

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »
Toby hinloopen

toby hinloopen

19/04/2009 15:24:00
Quote Anchor link
Ik heb een textarea met een border en een padding.
Ik wil deze textarea precies evengroot hebben als de <div> waar-ie in zit.
Deze div is resizeable en wanneer deze <div>'s maat wordt aangepast wordt de textarea's maat ook aangepast.

Ik zit nu wel met het probleem: als ik de grootte van de div zonder border/padding ophaal en deze grootte toewijs aan de textarea, word de textarea groter dan de div. Dit komt omdat ie een padding en een border heeft. Hoe kan ik dus de outer-size veranderen van een div, ook wanneer de border, padding of margin van de textarea geen 0 is, zonder dat de textarea te groot/te klein wordt?

Ook als ik textarea style="width:100%;height:100%;" gebruik wordt de textarea te groot.
 
PHP hulp

PHP hulp

30/04/2024 07:42:13
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

19/04/2009 15:29:00
Quote Anchor link
En als je het eens omwisselt: je geeft de div een padding en haalt de margin van de textarea weg?
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

19/04/2009 15:34:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 19.04.2009 15:29:
En als je het eens omwisselt: je geeft de div een padding en haalt de margin van de textarea weg?

de textarea heeft in dit geval geen margin, wel een padding. Maar ALS de textarea een margin heeft moet ie er wel rekening mee houden.

De <div> is een div zonder border, margin of padding en dat moet zo blijven. Er komt namelijk meer in dan een <div>.

Het is ff een voorbeeld tekst. Ik wil gewoon een manier weten om de outer-size van een element te kunnen instellen.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

19/04/2009 15:40:00
Quote Anchor link
Ooh, volgens mij zie ik het nou. Een padding is een extra breedte op de breedte die je opgeeft. Je moet dus de padding van de textarea van de breedte van de div afhalen, en die breedte aan de textarea toekennen. Dan zijn ze even breed.
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

19/04/2009 15:41:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 19.04.2009 15:40:
Ooh, volgens mij zie ik het nou. Een padding is een extra breedte op de breedte die je opgeeft. Je moet dus de padding van de textarea van de breedte van de div afhalen, en die breedte aan de textarea toekennen. Dan zijn ze even breed.

En hoe kom ik achter de padding van een textarea?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

19/04/2009 15:43:00
Quote Anchor link
Die geef je als het goed is zelf al op in je CSS.
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

19/04/2009 15:46:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 19.04.2009 15:43:
Die geef je als het goed is zelf al op in je CSS.

Klopt, maar wat nou als ik iets maak dat ook met andere CSS docs moet kunnen werken?
Niet iedereen wil zijn javascript afhankelijk hebben van een specifieke CSS regel.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

19/04/2009 15:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById("id-van-de-textarea").style.padding;


Daarmee moet je de padding op kunnen halen. Alert het eerst maar eens om te kijken wat hij teruggeeft.
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

19/04/2009 15:57:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 19.04.2009 15:47:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById("id-van-de-textarea").style.padding;


Daarmee moet je de padding op kunnen halen. Alert het eerst maar eens om te kijken wat hij teruggeeft.

Dat werkt alleen als je de padding hebt veranderd met javascript.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

19/04/2009 16:01:00
Quote Anchor link
<textarea> heeft toch geen width en height (->COLS & ROWS)

elementen van textarea

Van het TEXTAREA element worden de volgende attributen beschreven: ACCESSKEY, COLS, DISABLED, NAME, READONLY, ROWS, TABINDEX en WRAP.
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

19/04/2009 16:03:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 19.04.2009 16:01:
<textarea> heeft toch geen width en height (->COLS & ROWS)

elementen van textarea

Van het TEXTAREA element worden de volgende attributen beschreven: ACCESSKEY, COLS, DISABLED, NAME, READONLY, ROWS, TABINDEX en WRAP.

Bedankt voor je nuttige bijdrage, maar nog steeds geen antwoord op mn vraag.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door toby hinloopen
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

19/04/2009 16:22:00
Quote Anchor link
geef eens de class/id van de div aan de textarea
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    <div id="test">
        <textarea id="test"></textarea>
    </div>
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

19/04/2009 16:23:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 19.04.2009 16:22:
geef eens de class/id van de div aan de textarea
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    <div id="test">
        <textarea id="test"></textarea>
    </div>

Hebben ze niet.
Ze worden aangemaakt met Javascript.

Waarom eigenlijk?

Tot slot is dit niet echt w3c valid. Een id hoort uniek te zijn en mag niet worden gegeven aan meerdere elementen. Kan problemen geven. Daar zijn classes voor.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door toby hinloopen
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

19/04/2009 16:26:00
Quote Anchor link
I know..
maar ik had niet zoveel tijd ;p
ik ben ook bezig met mijn probleempjes :o
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

19/04/2009 16:27:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 19.04.2009 16:26:
I know..
maar ik had niet zoveel tijd ;p
ik ben ook bezig met mijn probleempjes :o
even zoeken voor jou

jQuery heeft wel 2 ingebouwde functies ervoor: Outer/Inner width/height

Die 2 doen het maar ik gebruik al mootools :P
jQuery vind ik kut.

Wat zijn jouw probleempjes eigenlijk? :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door toby hinloopen
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

19/04/2009 16:43:00
Quote Anchor link
toby hinloopen schreef op 19.04.2009 16:27:
Kasper schreef op 19.04.2009 16:26:
I know..
maar ik had niet zoveel tijd ;p
ik ben ook bezig met mijn probleempjes :o
even zoeken voor jou

jQuery heeft wel 2 ingebouwde functies ervoor: Outer/Inner width/height

Die 2 doen het maar ik gebruik al mootools :P
jQuery vind ik kut.

Wat zijn jouw probleempjes eigenlijk? :P

http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=15&id=63416&lasttopic=1
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

19/04/2009 16:49:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 19.04.2009 16:43:
toby hinloopen schreef op 19.04.2009 16:27:
Kasper schreef op 19.04.2009 16:26:
I know..
maar ik had niet zoveel tijd ;p
ik ben ook bezig met mijn probleempjes :o
even zoeken voor jou

jQuery heeft wel 2 ingebouwde functies ervoor: Outer/Inner width/height

Die 2 doen het maar ik gebruik al mootools :P
jQuery vind ik kut.

Wat zijn jouw probleempjes eigenlijk? :P

http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=15&id=63416&lasttopic=1

probleem opgelost :P
zo en nu mijn probleem :P
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

25/04/2009 13:00:00
Quote Anchor link
*bumpo*
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.