Javascript imageswap probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan De Boskiets

Jan De Boskiets

23/04/2013 14:33:04
Quote Anchor link
Hallo daar, ik ben bezig met een project, alleen ik zit op een bepaald punt vast. Ik wil graag de gebruikersvriendelijkheid van de website verhogen. Nou wil ik dat als een klant op een van de menu knoppen klikt, hij van kleur veranderd. De menu knoppen zijn afbeeldingen dus voorbeeld alle knoppen zijn wit, gebruiker klikt op de home button, nu moet de home button blauw worden, want hij is op die pagina. Dit moet ik dan via een imageswap gedaan worden. De code die ik heb uitgevoerd staat hieronder. Alleen het enige probleem is dat hij in het begin niks laat zien. als ik er een keer op klik hij de blauwe knop laat zien. en na vaak klikken hij van blauw na wit swapt.

Ik heb hierna lang gezocht kwam verschillende codes tegen maar geen ervan werkt. Zou iemand me kunnen helpen?

Hier is de code die ik gebruik -->

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<a href='' "<?php echo $this->createUrl("/admin/survey/sa/index"); ?>" src='/LimeSurvey/styles/scanyours/images/home.png' onclick="edit()"><img id="img1" onclick="imageChange(this)" alt='<?php $clang->eT("Default administration page");?>' />
            <script type="text/javascript">
                var img1 = "/LimeSurvey/styles/scanyours/images/home.png";
                var img2 = "/LimeSurvey/styles/scanyours/images/home1.png";
                {
                var imageChoice = 1;
                }
                function imageChange(element)
                {    
                if (imageChoice == 1)
                {
                element.src = img2;
                imageChoice = 2;
                }
                else if (imageChoice == 2)
                {
                element.src = img1;
            imageChoice = 1;
                }
            }
            </script></a>


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 23/04/2013 15:47:38 door Jan De Boskiets
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:00:30
 
- SanThe -

- SanThe -

23/04/2013 15:06:52
Quote Anchor link
Waar is src="...." bij <img>?
 
Jan De Boskiets

Jan De Boskiets

23/04/2013 15:47:08
Quote Anchor link
Dat hoefde niet, maar voor de duidelijkheid heb ik het evenm voor je gewijzigd!
 
- SanThe -

- SanThe -

23/04/2013 15:49:36
Quote Anchor link
Jan De Boskiets op 23/04/2013 14:33:04:
Alleen het enige probleem is dat hij in het begin niks laat zien.


Maar met die src="..." er in toch wel lijkt mij.
 
Pieter R

Pieter R

23/04/2013 17:00:19
Quote Anchor link
Bedoel je dit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<img src="http://xpress.home.xs4all.nl/bke/img_X.png" onclick="imageChange(this)" />

var img1 = "http://xpress.home.xs4all.nl/bke/img_X_rd.png";
var img2 = "http://xpress.home.xs4all.nl/bke/img_X.png";
var imageChoice = 1;

function imageChange(element) {    
  if (imageChoice == 1){
    element.src = img2;
    imageChoice = 2;
  }
  else if (imageChoice == 2) {
    element.src = img1;
    imageChoice = 1;
  }
}

Aldus: http://jsbin.com/olomeb/4/edit
Gewijzigd op 23/04/2013 17:09:41 door Pieter R
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.