javascript in conflict met ajax

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kurtik watson

kurtik watson

04/03/2012 10:20:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil mijn website dynamisch maken met ajax. Dit werkt allemaal goed alleen als ik een javascript zet in mijn ajax load dan verschijnt er een witte pagina in Internet explorer. Dit probleem doet zich enkel voor met internet explorer, is dit te verhelpen? Ik heb de code: <script type="text/javascript" src="imgbubbles2.js"> in de target staan zoals u hieronder kunt zien. Dit doet foto's op de site vergroten als je erover beweegt.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
if(isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) && strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) == 'xmlhttprequest') {
?>

<div id="target"><script type="text/javascript" src="imgbubbles2.js"><img src="afbeeldingen/lounge4.jpg"></div>
<?php
}
else{
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="it" lang="it">
<head>
<?php session_start(); ?>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css1/scroll.css" />
 
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function(){
  $('body').on('click','.laad_pagina',function(e){
    e.preventDefault();
    $('#target').load($(this).attr('href'), function() {
    
    });
  });
});
</script>

</head>
<body>
    <div id='left'>
        <a href='' title='Balletto'><img src='imgs1/pre1.jpg' /></a>
        <img src='imgs1/pre2.jpg' title='Pesca' />
    </div>

    <ul id="thicktabs">
<li><a class="laad_pagina" href="index55.php">Bekijken</a></li>
<li><a class="laad_pagina" href="index053.php">Wijzigen</a></li>

</ul>
    <div id="target"><img src="afbeeldingen/lounge4.jpg"></div>
    <a class="laad_pagina" href="index053.php">Laad pagina 1</a>
</body>
</html>
<?php
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:05:59
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

04/03/2012 11:23:46
Quote Anchor link
En terecht dat dit niet gaat werken, dit zal bij het laden al een headers already sent moeten opleveren.

Lees op de site van jQuery hoe je naast dat framework andere javascript package kunt implementeren.
 
Kurtik watson

kurtik watson

04/03/2012 11:43:04
Quote Anchor link
Bedankt voor info.

Ik was juist op de jquery website maar kon het echter niet vinden onder de tutorials. Er staat vanalles over scrollmenu's etc..en ajax interface in conjunction met jquery maat dit opende niet.

Weet jij onder welke titel ik kan zoeken?

mvg,
Kurt
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

04/03/2012 11:45:44
 
Kurtik watson

kurtik watson

04/03/2012 12:00:01
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb juist even gekeken: ik moet dan deze code achter de javascript in de head zetten? Dit werkt bij mij niet. Enkel als ik javascript code in de ajax load zet, werkte het bij mij in FF en google chrome, enkel IE deed het niet..Nu heb ik ook eens jQuery.noConflict(); toegevoegd in het javascript hieronder en in het ajax stuk gezet maar deed het ook niet.

Dit script zette ik in ajax load:
<script type="text/javascript">
jQuery.noConflict();
jQuery(document).ready(function($){
$('ul#orbs4').imgbubbles({factor:1.70})
})
</script>
Gewijzigd op 04/03/2012 12:15:05 door kurtik watson
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.