javascript in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart van der veen

bart van der veen

06/11/2006 23:02:00
Quote Anchor link
hoe krijg ik dit werkend?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$correctie
='<script type="text/javascript">document.write(screen.availWidth);</script>';
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:16:47
 
- -

- -

06/11/2006 23:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $correctie; ?>

of wil je dat de php-var correctie de schembreedte krijgt? dan moet je met ajax werken, of een tweede pagina meken en de schermbreedte met get meesturen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Bart van der veen

bart van der veen

06/11/2006 23:10:00
Quote Anchor link
ja ik wel het idd graag als variable, met get ben ik bekent, hoe werkt ajax?
 
K i p

K i p

06/11/2006 23:17:00
 
Bart van der veen

bart van der veen

06/11/2006 23:20:00
Quote Anchor link
doen we morgen even lezen bvd
 
PHP Newbie

PHP Newbie

07/11/2006 00:43:00
Quote Anchor link
index.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    header( 'refresh: 0.1; url=index2.php' );
?>

<script language='javascript'>
    sw = screen.width;
    im = "<img src='bestand.php?sw=" + sw + "' width='0' height='0'>";
    document.write(im);
</script>


index2.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    session_start();
    
    if(isset($_GET['sw']))
    {

        $_SESSION['sw'] = $_GET['sw'];
    }

?>


Nu heb je de schermbreedte in de sessie 'sw'.

Edit:

Duidelijkere uitleg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/11/2006 09:29:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie: heb je het wel getest, want dit zal niet werken. Index2.php wordt gewoon aangeroepen met www.jouwdomein.nl/index2.php, hier komt dus verder de GET variabele sw niet in voor.

Dan zou je zoiets doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script language='javascript'>
    function init()
    {
        sw = screen.width;
        window.location = 'test.php?sw='+sw;
    }
    
    window.onload = init;
</script>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.