javascript indexOf

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris visser

chris visser

30/12/2008 00:34:00
Quote Anchor link
Hey, ik weet dat dit een phpsite is, maar jullie reageren zo snel, dus hoop ik dat jullie me hierbij kunnen helpen:

Ik probeer een functie te maken die een schrikkeljaar uitrekent. Als eerste stap moet ik het aantal jaren delen door 4. Als er een integer uitkomt is het jaar een schrikkeljaar. Als het geen rond getal is dan is het geen schrikkeljaar.

Echter de onderstaande functie om dit uit te rekenen werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    function selectdate()
    {
      var math = document.register.YearSelect.value / 4;
    var check = math.indexOf(".");
        alert(check);
  }


De math variabele bestaat wel en geeft getallen die varieren van 400 tot 500. (incl de getallen achter de komma) Op de pagina word deze foutmelding gegeven:

"Deze eigenschap of methode word niet ondersteunt door dit object"

echter: wanneer ik de math variabele zelf opgeef (bijvoorbeeld var math = "477.4") dan doet de functie het wel.

Als dit stukje code werkt kan ik een if/else structuur toepassen. Wanneer de check variabele -1 is weet ik dat het een schrikkeljaar is/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris visser
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:54:39
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

30/12/2008 01:04:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik probeer een functie te maken die een schrikkeljaar uitrekent.


http://www.ivobrugge.be/cursusweb/Javascript/vb/optoep2.html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script type="text/javascript">
<!--
var klasse;
var schrikkel;
 
for(var jaar=2000; jaar <= 2500 ;jaar++){
  klasse = "";
  schrikkel = false;
  
  if(jaar%400==0) {
      schrikkel = true;
      klasse = " class=\"dvh\" "        
  } else if (jaar % 100 == 0 ) {
      klasse = " class=\"dh\" "
  } else if (jaar % 4 == 0 ) {
      schrikkel = true
      klasse = " class=\"dv\" "
  }
    
  document.write("<span" +klasse +">" +jaar +" is "
                 +(schrikkel?"":"g")
                 +"een schrikkeljaar</span><br>");
}
// -->
</script
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/12/2008 02:52:00
Quote Anchor link
Een scrikkeljaar is een jaar wat deelbaar is door 4 zonder rest getal, is het echter ook deelbaar door 100 zonder rest getal dan is het toch geen schrikkeljaar, maar als het ook nog deelbaar is door 1000 400 zonder restgetal dan is het weer wel een schrikkeljaar

1900 niet, 2000 wel, 2004 ook, 2003 niet.


(((Dacht ik zo uit mijn hoofd..)))
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.