Javascript Jquery Captcha ik krijg de response niet werkten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan heide

jan heide

06/11/2012 13:20:31
Quote Anchor link
Hoi Allemaal,

het betreft mijn aanmelden script icm captcha van jquery. Deze ziet er heel mooi uit maar het werkt helaas nog niet.

wat ik doe is:
1. men vult de gegevens in,
2. en de captcha code
3. klik op aanmelden

wat ik terug krijg.
1. hij controleert de captcha en geeft melding of deze correct is.
2. als correct geeft hij melding correct
3. als niet correct geeft hij melding niet correct
4. echter daarna gaat het fout en kom ik terug in mijn script met een if(response == 1) dan submit formulier.

echter hier krijg ik geen response van.

zie hier dit kleine stukje code.
Hopelijk kan iemand me helpen want ik krijg er grijze haren van :) hahaha (ben zelf al een 5 dagen aan het zoeken waarom ik niet een juiste response krijg)

Hieronder de aanmeldpagina met als naam "register" waarna na submit post.php wordt aangeroepen. En daaronder het post.php bestand. Waarin dus de response wel staat maar niet op 1 komt of niet goed wordt doorgegeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
$("#submit_button").click(function()
    {
    // refresh captcha

    if($("#register").valid())
    {      

    $.post("/js/captcha/post.php",$("#register").serialize(),function(response){

    if(response == 1)
            {
            alert("Yep its correct.");
            $("#register").submit();
            //$("#after_submit").html('');
            }
        else
            {
            alert("sorry not correct");        
            change_captcha();
            $("#after_submit").html('');
            }

            });
            // END CHECK CAPTCHA IF OKE GO TO SUBMIT
        }
    });


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    session_start();

    if(($_REQUEST['code'] == $_SESSION['random_number']) || @strtolower($_REQUEST['code']) == strtolower($_SESSION['random_number']) )
    {

        echo 1; // submitted
        echo " Beveiligingscode is correct";
    }

    else
    {
        echo 0; // invalid code
        echo " Foute beveiligingscode";

    }

    ?>


Toevoeging op 06/11/2012 13:35:13:

oke laat maar het is al opgelost.

oplossing: doordat ik de echo "beveiligingscode is correct" ook meegaf met de response kwam ik altijd uit op een niet response == 1 maar response is "1 beveiligingscode is correct"

dus weghalen de extra text en nu werkt het !!!

PFFF yesss toch bedankt ierder soms werkt het om gewoon al hier je vraag neer te zetten zodat je er weer anders tegenaan gaat kijken. :)

gr. Jan
Gewijzigd op 06/11/2012 13:23:06 door Jan heide
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.