[Javascript] mailto met onderwerp al ingevuld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

10/10/2007 14:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!-- Begin

var initialsubj="Interessante website?"
var initialmsg="is dit een interessante website voor jou?%0A%0a" + window.location
var good;
function checkEmailAddress(field) {

var goodEmail = field.value.match(/\b(^(\S+@).+((\.com)|(\.net)|(\.edu)|(\.mil)|(\.gov)|(\.org)|(\.info)|(\.sex)|(\.biz)|(\.aero)|(\.coop)|(\.museum)|(\.name)|(\.pro)|(\..{2,2}))$)\b/gi);
if (goodEmail) {
good = true;
}
else {
alert('Vul een geldig e-mailadres in.');
field.focus();
field.select();
good = false;
   }
}
u = window.location;
function mailThisUrl() {
good = false
checkEmailAddress(document.eMailer.email);
if (good) {

//window.location = "mailto:"+document.eMailer.email.value+"?subject="+initialsubj+"&body="+document.title+" "+u;
window.location = "mailto:"+document.eMailer.email.value+"?subject="+initialsubj+"&body="+initialmsg
   }
}
//  End -->
          </script>


Heeft iemand een idee hoe ik in Javascript onder de URL in het e-mail venster nog mer informatie kan toevoegen?

Ik heb al geprobeerd om de regel te sluiten en opnieuw te openen maar het werkt niet. Na <b>+ window.location</b> kan ik schijnbaar niets plaatsen want dan krijg ik een error.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:01:33
 
Thijmen Duim

Thijmen Duim

10/10/2007 15:42:00
Quote Anchor link
Het is veelgemakkelijker door dit te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="mailto:[email protected]?subject=Onderwerp">titel van link</a>
 
Jeroen

Jeroen

10/10/2007 15:52:00
Quote Anchor link
Bedankt!

Klopt! Is inderdaad gemakkelijker.

Maar ik gebruik deze code:

http://www.sitepowertools.com/tellafriend.php

omdat hier al een veld met het e-mailadres staat.

Ik heb dus een veld op de pagina waar men het e-mailadres zelf invult en daarna op ok drukt en de e-mail voor zich ziet met het adres (dat men zelf heeft ingevuld) er al in.

alvast bedankt!
 
Jeroen

Jeroen

14/10/2007 23:10:00
Quote Anchor link
Niemand een idee hoe dit moet? Hoe sluit ik bijvoorbeeld de meegezonden URL af?
Hierna moet toch nog tekst toe te voegen zijn?

Of zijn er mensen die een andere oplossing hebben? Ik heb het liefst wel een form op de pagina waar mensen het e-mailadres invoeren en dan pas richting de editor met voorgeschreven e-mailbericht gaan.

Alvast bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.