Javascript om file field gegevens in img te zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joni Fleischer

Joni Fleischer

05/11/2009 22:28:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal!

Ik wil als ik met een file field een plaatje heb geselecteerd,
dat de tekst die in het file field komt als SRC in een image worden gezet.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit voor elkaar krijg?
Ik neem aan een onchange variabel op de file field.
Maar hoe krijg ik de waarde van het file field in een img src?

Groetjes Joni
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:48:22
 
Joni Fleischer

Joni Fleischer

05/11/2009 22:29:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="foto1" type="file" onchange="document.getElementById('foto1').img.src=document.stap4.foto1.value;" />


Het fromulier heet stap4 en de filefield foto1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joni Fleischer
 

05/11/2009 22:33:00
Quote Anchor link
Nou, het is dus een input, dus dan pak je de value en die plak je dan als scr van een img.
Dus iets à la:
var path = document.getElementById('inputid').value;
document.getElementById('plaatjeid').src = path;
Zelf moet je zelf even bedenken enzo.
Weet niet zeker of dit gaat werken. Sommige browsers verwachten ook een bepaalde manier van die path.
 
Joni Fleischer

Joni Fleischer

05/11/2009 22:44:00
Quote Anchor link
Dat moet dan wel bij de onchange gebeuren?
Dus ik heb nog geen idee hoe je dit dan voor elkaar krijgt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/11/2009 23:16:00
Quote Anchor link
Volgens mij kun je om veiligheidsredenen de value van een file field niet pakken met JavaScript.

Edit: net even gecheckt, en dat kan wel. Maar het plaatje staat natuurlijk pas op je webserver na de upload. Dus op het moment dat de waarde van je file-input verandert heb je daar nog niets aan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 

05/11/2009 23:27:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 05.11.2009 23:16:
Volgens mij kun je om veiligheidsredenen de value van een file field niet pakken met JavaScript.

Ja, ik weet het eigenlijk niet meer, er was een truc iig.
Mooi, goed onthouden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Michel Exel

Michel Exel

06/11/2009 06:19:00
 
Joni Fleischer

Joni Fleischer

06/11/2009 16:10:00
Quote Anchor link
ik heb even gekeken.
maar die van google werkt niet?

En nergens op google kan ik iets vinden die een preview geeft VOOR het geupload word.
En het enige wat ik wil is dat een afbeelding die word geselecteerd
een prefix krijgt met file:\\\ dus meer dan een plaatje echoen vanuit de hardeschijf, dat is dan de preview. Is dat te simpel gedacht?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/11/2009 16:24:00
Quote Anchor link
Dan werkt het alleen voor jouzelf, want een bezoeker van je site kan niet op jouw harde schijf kijken.
 
Joni Fleischer

Joni Fleischer

07/11/2009 04:06:00
Quote Anchor link
eigen harde schijf.
Het is als zij een foto uploaden dat ze dus DIE foto vooraf kunnen zien..
Niet de foto op mijn harde schijf maar hun eigen geselecteerde foto..
 
Michel Exel

Michel Exel

07/11/2009 05:53:00
Quote Anchor link
JOni schreef op 06.11.2009 16:10:
ik heb even gekeken.
maar die van google werkt niet?


Hij werkt wel maar alleen niet in IE
in FF doet hij het verder netjes, er zijn vele scripts kwa preview te verkrijgen, dus ff google raadplegen
 
Joni Fleischer

Joni Fleischer

07/11/2009 23:22:00
Quote Anchor link
Google is mijn eerste actie en forum vragen echt laatste redmiddel.
Ik heb het op google dus niet kunnen vinden...

Maar dank je wel Michel voor het meedenken.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

12/11/2009 17:39:00
Quote Anchor link
Indien zou kunnen wat je wil, zou ik een website kunnen maken die - mooi op de achtergrond - je hele pc scant en alles uploadt wat mij interesseert (paswoorden.txt, ...)
 
Jelmer -

Jelmer -

12/11/2009 17:59:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan je gewoon de value uitlezen van zo'n <input type="file"> veld. Je kan hem niet setten, dat dan weer niet vanwege de veiligheidsredenen.

Ik meende dat je in Firefox 3.5, of 3.6 zelfs de bestanden via files[] array van zo'n input-element rechtstreeks aanspreken en uitlezen, zodat je ze via (de ook aangepaste) XMLHTTPRequest API kan uploaden.

(diezelfde files[]-array krijg je trouwens ook bij een ondrop event wanneer je een bestand binnen het browserscherm sleept)

Voorbeeldje :)
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

12/11/2009 18:24:00
Quote Anchor link
Heeft iemand een goed voorbeeld van een systeem waarmee je files kan drag-droppen?

Waarschijnlijk via flash?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.