Javascript omzetten naar php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Francoi gckx

Francoi gckx

22/01/2014 13:12:16
Quote Anchor link
Wat als je voor formulieren effecten heb gemaakt zoals animatie of jquery accordion tabs etc.

Maar wat als de gebruiker geen javascript heeft aan staan dan zou ten eerste de layout uitelkaar vallen
is het dan verstandig extra werk te verrichten en met php proberen de javascript na te maken, op te vangen indien nodig?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:58:45
 
Chris PHP

Chris PHP

22/01/2014 13:20:08
Quote Anchor link
Dit zal niet altijd werken aangezien JS/jQuery vaak on the fly effecten en meldingen geven. Php is serverside en zal dus telkens de pagina moeten verversen, wat problemen kan opleveren met $_POST en $_GET.

Wellicht een check doen of JS aanstaat met bijv get_browser en dan of JS formulier inladen of een "beperkte" versie maken wanneer er geen JS aanstaat.
Gewijzigd op 22/01/2014 13:20:46 door Chris PHP
 
Michael -

Michael -

22/01/2014 13:20:53
Quote Anchor link
Ten eerst is javascript tegenwoordig wel zo'n standaard dat je er vanuit mag gaan dat het aan staat.
Mensen die het uit hebben staan zijn daar van bewust en weten dat websites niet of minder goed kunnen werken en weten prima hoe je dit dan alsnog aan kunt zetten.

Als je het graag wil kun je het formulier zo maken dat het gewoon werkt. Het zelfde met het layout. Javascript is dan maar een bijkomstigheid voor de effecten e.d. Dat de tabs dan niet werken, kom ik terug op wat ik hiervoor zei.

Ook kun je met <noscript> eventueel nog een melding tonen dat de website niet (goed) werkt zonder javascript.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 13:21:55
Quote Anchor link
Of met <noscript></noscript> een bepaalde tekst weergeven dat JavaScript uit staat, en dat de site niet naar behoren zal werken.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

22/01/2014 13:41:57
Quote Anchor link
bedankt voor de tips

Toevoeging op 22/01/2014 13:44:05:

Eingenlijk dezelfde vraag voor cookies, ik heb cookies die iets onthoud zodat die niet naar de verkeerde pagina gaat

Toevoeging op 22/01/2014 13:44:29:

Als iemand cookies uit heeft staan
 
Chris PHP

Chris PHP

22/01/2014 13:48:02
Quote Anchor link
Ook coockies zijn uit te lezen met bijv get_browser dan kun je daar ook wellicht omheen bouwen met sessies (mits dit binnen de mogelijkheden ligt uiteraard).
 
Michael -

Michael -

23/01/2014 09:05:54
Quote Anchor link
Francoi gckx op 22/01/2014 13:41:57:
bedankt voor de tips

Toevoeging op 22/01/2014 13:44:05:

Eingenlijk dezelfde vraag voor cookies, ik heb cookies die iets onthoud zodat die niet naar de verkeerde pagina gaat

Toevoeging op 22/01/2014 13:44:29:

Als iemand cookies uit heeft staan

Cookies kun je inderdaad ook uitzetten. In dit geval zal ik dan ook nooit cookies gebruiken, maar sessions.
Ik dacht dat dat er los van stond. Blijkbaar niet :) Geen cookies is ook geen sessies.
Gewijzigd op 23/01/2014 10:27:13 door Michael -
 
Erwin H

Erwin H

23/01/2014 09:15:35
Quote Anchor link
En als cookies uitstaan ben je ook je sessie kwijt, dus dat helpt geen zier....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.