Javascript output in overlay

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

26/10/2013 20:35:53
Quote Anchor link
Goedeavond allemaal,

Ik heb een vraag, ben momenteel bezig een website te maken die gebruik maakt van de Google Maps V3 API. Deze api wordt gebruikt om een ritprijs te berekenen van een tazi. Dit werkt uitstekend.

Wanneer ik alles heb ingevult en klik op de button bereken, dan laat ik met Document.getElement een div zien met daarin de kosten.

Echter wil ik deze div laten zien in een overlay. Dus wanneer men klikt op de button "bereken" dan verschijnt er een overlay, met daarin de output.

Kan iemand mij de goede richting op sturen hoe ik dit moet aanpakken?

bedankt alvast.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 12:57:13
 
Eddy E

Eddy E

26/10/2013 21:17:52
Quote Anchor link
Twee lagen maken (gewoon van te voren, maar verbergen met display: none;).
De onderste is de overlay.
De bovenste is wat je wel blijft zien.

Positioneer ze allebei, dan kan je met z-index werken.

Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<body>
    <div id="overlay"></div>
    <div id="popup">...</div>
<!-- veel meer html -->


En dan als CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
#overlay
 {
 position: absolute;
 top: 0;
 left: 0;
 right: 0;
 bottom: 0;
 z-index: 1;

 background-color: rgba(0, 0, 0, 0.7); /* zwart, transparant */
 opacity: 0.7;  /* of via opacity */

 display: none; /* wordt met Javascript op 'block' gezet */
}

#popup
 {
 position: absolute;
 top: 25%;
 left: 25%;
 right: 25%;
 bottom: 25%;
 z-index: 2;

 background-color: #fff;

 display: none; /* wordt met Javascript op 'block' gezet */
 }
Gewijzigd op 26/10/2013 21:18:34 door Eddy E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.