Javascript preview functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martin vd B

Martin vd B

11/06/2008 17:30:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben niet zo goed in javascript en loop daarom tegen een probleempje aan.

Ik wil in mijn systeem graag een preview functie hebben, waardoor ik van mijn nieuws eerst een preview wil zien alvorens ik het post. Ik heb daarvoor een klein scriptje op internet gevonden, maar het voldoet nog niet helemaal aan mijn wensen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<html>
<head>
</head>
 
<script language="JavaScript">
 
    function doSubmit() {
       displayWindow = window.open('', "newWin", "scrollbars=0,menubar=0,toolbar=0,location=0,status=0");
       document.submitForm.submit();
    }
 
</script>
 
<body>
 
<form name="submitForm" action="preview.php" method="post" target="newWin">
  <input type="text" name="param1"><br>
  <INPUT TYPE="button" NAME="button" Value="Bekijk preview!" onClick="doSubmit()">
<INPUT TYPE="submit" NAME="button" Value="Post bericht!">
</form>

</body>
</html>

zoals je ziet, worden hier wat post gegevens verstuurd naar een popup window. Hier moet dan dus de preview van het bericht komen te staan.

Hoe moet ik dit oplossen bij het plaatsen van het bericht? Want als ik ervoor kies om het bericht te plaatsen, dan moeten de gegevens verstuurd worden zonder een popup window. Dus dan moet het zeg maar normaal gesubmit worden naar submit.php oid.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin vd B
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 19:50:47
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/06/2008 18:56:00
Quote Anchor link
JavaScript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function setSubmit() {
  document.getElementById("if-submit").value = 1;
}

function doSubmit() {
  if(document.getElementById("if-submit").value == 1) {
    // do submit on same page
    document.submitForm.submit();
  } else {
    // open window
    document.submitForm.target = "newWin";
    displayWindow = window.open('', "newWin", "scrollbars=0,menubar=0,toolbar=0,location=0,status=0");
    document.submitForm.submit();
  }
}


HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form method="post" name="submitForm" onSubmit="doSubmit();">
  <input type="hidden" id="if-submit" value="0" />
  // rest van de velden
  <input type="button" value="Bekijk preview" onClick="doSubmit();" />
  <input type="submit" value="Plaats bericht" onClick="setSubmit();" />
</form>


Niet getest.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Martin vd B

Martin vd B

11/06/2008 21:06:00
Quote Anchor link
Dit werkt wel, alleen wil ik dat als je op preview klikt, dat die dan naar preview.php gaat en als je um submit, dat ie dan naar submit.php gaat.
 
Martin vd B

Martin vd B

14/06/2008 14:08:00
Quote Anchor link
Niemand?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

14/06/2008 19:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function setSubmit() {
  document.getElementById("if-submit").value = 1;
}

function doSubmit() {
  if(document.getElementById("if-submit").value == 1) {
    // do submit on same page
    document.submitForm.submit();
  } else {
    // open window
    document.submitForm.target = "newWin";
    displayWindow = window.open('preview.php', "newWin", "scrollbars=0,menubar=0,toolbar=0,location=0,status=0");
    document.submitForm.submit();
  }
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form method="post" name="submitForm" onSubmit="doSubmit();" action="submit.php">
  <input type="hidden" id="if-submit" value="0" />
  // rest van de velden
  <input type="button" value="Bekijk preview" onClick="doSubmit();" />
  <input type="submit" value="Plaats bericht" onClick="setSubmit();" />
</form>


Kleine moeite het zelf even uit te zoeken :-).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.