javascript probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Be moeial

be moeial

18/11/2011 20:43:12
Quote Anchor link
is er iemand die zo ziet wat er fout is aan dit stukje javascript?

<script type="text/javascript">
function showHint(str)
{
if (str.length==0)
{
document.getElementById("txtHint").innerHTML="";
return;
}
var xmlhttp;
if (window.XMLHttpRequest)
{ xmlhttp=new XMLHttpRequest(); }
else
{ xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); }
xmlhttp.onreadystatechange=function()
{
if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
{
document.getElementById("txtHint").innerHTML=xmlhttp.responseText;
}
}
xmlhttp.open("GET","test.php?q="+str,true);
xmlhttp.send();
}
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 16:00:18
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

18/11/2011 20:48:25
Quote Anchor link
Ja, er zitten geen tabs in, hij staat niet tussen code-tags en je geeft niet aan wat er fout gaat/welke error je krijgt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2011 20:48:53
Quote Anchor link
Nee....

Niet met zo'n karige topicstart als dit.

Plus:
- Code tags ontbreken
- We weten niet wat het probleem is.
- En je had ook hier verder mogen gaan, want waarom een tweede topic?
Gewijzigd op 18/11/2011 20:53:07 door - Ariën -
 
Be moeial

be moeial

18/11/2011 20:53:39
Quote Anchor link
- Aar - op 18/11/2011 20:48:53:
Nee....

Niet met zo'n karige topicstart als dit.

Plus:
- Code tags ontbreken
- We weten niet wat het probleem is.
- En je had ook hier verder mogen gaan, want waarom een tweede topic?


jij bent de enige die reageert en je zegt ik weet het niet ...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2011 20:55:12
Quote Anchor link
Nee...?

lees mijn opsomming eens. Want dit is niet echt een handige manier om een topic mee te beginnen. De belangrijkste regel: Wees zo uitgebreid mogelijk.
Gewijzigd op 18/11/2011 20:55:54 door - Ariën -
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

19/11/2011 09:35:14
Quote Anchor link
Op deze manier kunnen wij niet zien wat het probleem is: Geef meer informatie!
 
Bart V B

Bart V B

19/11/2011 11:08:45
Quote Anchor link
Ik heb je oude topic er even bijgepakt.
Maar eh. Waarom ben je allemaal zo moeilijk aan het doen?
Dit kan veel makkelijker met Jquery. Die doet al het werk voor jou.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
  <head>
    
    <script type="text/javascript" src="js/jquery-1.6.2.min.js"></script>
    
         <script type="text/javascript">
            function get() {
                $.post('data.php', { name: form.name.value },
                    function(output) {
                        $('#result').html(output).show();
                        
                    });
            }        
         </script>

    <title>demo page</title>
  </head>
  <body>
    
 <h1>Demo</h1>
 <form name="form">
  <input type="text" id="name" name="name" onkeyup="get();" >
  </form>
  <div id="result"></div>
  </body>

</html>


Dit heb ik ff gegokt, maar zo ongeveer zal het moeten worden.
Want je php gedeelte is echt een stukje prutswerk.
data.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

$host
='host';
$user='root';
$pass='pass';
$db='cenp';

mysql_connect($host, $user , $pass ) or die ("database offline!");
mysql_select_db($db);

$Sql = "SELECT id,
                 part,
                 main_group,
                 type,
                 carro
                 FROM
                 parts
                 WHERE id = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['name'])."'
                 ORDER BY id DESC"
;
                            
$result = mysql_query($Sql);

if(mysql_num_rows($result) === 0)
{

    echo 'Geen sugesties';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
    {

        echo '<p>'. $row['id']. ' <b>'. $row['part'] .':/ '.$row['type']. ' - <a href="#">selecteer</a></p>';
    }
}


?>


edit: typos in php deel.
Gewijzigd op 19/11/2011 11:26:57 door Bart V B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.