Javascript recent projects.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Casper B

Casper B

23/12/2011 19:58:39
Quote Anchor link
Goede avond iedereen,

Ik ben bezig met een nieuwe website. Die klant wil graag aan de rechterkant in een kolom recente projecten hebben staan.

Mijn vraag is of er iets is om dit niet zelf allemaal uit te zoeken dat niet alle recente projecten bij elk project hetzelfde is maar verschillend?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:20:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2011 19:59:22
Quote Anchor link
Waar en hoe sla je jouw recente projecten op?
 
Casper B

Casper B

23/12/2011 20:11:03
Quote Anchor link
Het is moeilijk uit te leggen maar probeer het nogmaals.
Het is een portfolio site met foto's.
Wanneer ze op 1 project klikken zien ze de foto's van het desbetreffende project. Wat ik nu wil is dan aan de rechterkant een kolom maken met soortgelijke projecten (zo had ik het moeten zeggen). Dit zou dan een selectie van een de soortgelijke projecten moeten zijn. Mijn vraag is nu of er een manier is om dit automatisch te laten doen en of dat de aanbevolen projecten niet bij alle projecten gelijk aan elkaar is. (niet dat het lijkt of het telkens alleen gekopieerd is....)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2011 20:22:51
Quote Anchor link
En waar komen die projecten vandaan? Zoals in je vorige topic bleek: wees eens duidelijker.....
Gewijzigd op 23/12/2011 20:24:57 door - Ariën -
 
Jaron T

Jaron T

23/12/2011 20:53:42
 
Casper B

Casper B

23/12/2011 21:47:52
Quote Anchor link
Mijn excuse allereerst. Sorry voor de onduidelijkheid.
Aan de hand van een voorbeeld zal ik het jullie uitleggen.
Wanneer ik jullie deze site laat zien, zien jullie rechts similar projects. Ik ben via portfolio op deze pagina gekomen.
http://www.emblematiq.com/portfolio/digital_management/

Wanneer je dan rechts kijkt zie je een kolom met similar projects en next en prev projects...
Wat ik me nu af vraag is of dit via een javascript of dergelijke gemaakt kan worden, zodat er niet op de meeste project pagina's dezelfde similar projects staat, maar of dit via een scriptje door elkaar gehaald kan worden.?

Hoop dat het nu voor jullie wel duidelijk is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2011 21:49:26
Quote Anchor link
Maar het antwoord op mijn vraag is nog steeds onbeantwoord.
Gewijzigd op 23/12/2011 21:49:38 door - Ariën -
 
Casper B

Casper B

23/12/2011 22:09:28
Quote Anchor link
Vanuit de map projecten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2011 22:11:09
Quote Anchor link
En hoe staan ze erin?
.html,.xml, .txt, .dat, binair in een accdb-file, of.....?

iets meer informatie mag zeker wel, want dit is echt behoorlijk gokken.
 
Casper B

Casper B

23/12/2011 22:19:43
Quote Anchor link
Bestanden zijn .html. Daarin heb ik een lijst met ul li tags gemaakt en in alle li's staat een afbeelding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<ul>
<li><img src="images/project/architecture/rotterdam.jpg"></li>
<li><img src="images/project/architecture/amsterdam.jpg"></li>
<li><img src="images/project/architecture/newyork.jpg"></li>
<li><img src="images/project/architecture/london.jpg"></li>
</ul>


Nu was mijn vraag of dan de afbeeldingen met een javascript door elkaar gehaald kunnen worden, zodat niet op iedere project pagina hetzelfde aanbevolen project komt te staan. En of dan ook willekeurig een ander project in die lijst gezet kan worden..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2011 22:22:46
Quote Anchor link
Die staan gewoon hardcoded in de code.

Je zou ze in een array kunnen plaatsen, en kunnen shuffelen met array_shuffle().
 
Casper B

Casper B

23/12/2011 22:28:29
Quote Anchor link
Thnkx. Ik ga der eens mee aan de slag. Nogmaals excuses voor de onduidelijkheid!
 
Eddy B

Eddy B

23/12/2011 22:37:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$images
[1] = "rotterdam.jpg";
$images[2] = "amsterdam.jpg";
$images[3] = "newyork.jpg";
$images[4] = "london.jpg";
$rand = rand(0,count($images));
echo '<li><img src="images/project/architecture/'.$images[$rand].'"></li>';
?>


Zoiets zou bijvoorbeeld kunnen.
Gewijzigd op 23/12/2011 22:41:45 door Eddy B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.