Javascript - Rekenen/plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

John Cena

John Cena

01/02/2011 12:02:23
Quote Anchor link
Hallo allen,

Help me even op weg,
ik heb deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '
<input type="text" name="fact_nr" maxlength="8" />
<input type="text" name="fact_date" size="1" maxlength="2" /><b>Januari 2011</b>'
;
?>


Nu wil ik dat wanneer fact_nr ingevuld wordt, Januari 2011 veranderd in de juiste benaming.
Die is af te leiden van het fact_nr dat er zo uit ziet: (11019999) hierbij is 11 dan het jaar en 01 de maand.

Hoe ga ik dat doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:10:02
 
Phpnuke r

phpnuke r

01/02/2011 12:10:47
Quote Anchor link
MAak er als eerste van":

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo '
<form action="pagina2.php" method="post">
<input type="text" name="fact_nr" maxlength="8" />
<input type="text" name="fact_date" size="1" maxlength="2" /><strong>'
.$date.'</strong>
</form>
'
;
?>


Januari 2011 moet je een variabele van maken in een bestandje, en met fwrite of via de database veranderen. Kis uit:

MYSQL based
fwrite

MYSQL is meer voor wat grotere dingen.

een geincluded bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$date
= 'Januari 011';
?>
Gewijzigd op 01/02/2011 12:14:30 door phpnuke r
 
John Cena

John Cena

01/02/2011 12:14:43
Quote Anchor link
lol, uiteraard gebruik ik een FORM, maar dat is opt dit moment geen relevante code, daarnaast moet dit met javascript veel makkelijker kunnen!
 
Phpnuke r

phpnuke r

01/02/2011 12:15:59
Quote Anchor link
Zou je kunnen uitleggen wat je precies zou willen maken? Een soort van calender ofzo?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 12:16:44
Quote Anchor link
@merijn, volgens mij bedoelt topicstarter dat hij bij het fact.nr 9999 intypt en dat er dan op basis van de huidige maand en jaartal 11019999 in het 2e inputveld wordt gezet waarbij 11 het jaartal is, 01 de maand en 9999 het fact.nr.

En dat via javascript. Correct me if I'm wrong.
Gewijzigd op 01/02/2011 12:17:18 door Ozzie PHP
 
Phpnuke r

phpnuke r

01/02/2011 12:18:43
Quote Anchor link
Javascript slaat dit niet voor altijd op (correct me if i'm wrong), dus ik zou er php bij maken, javascript met if..else en php om het bestand te includen waar iets of wat voor altijd word opgeslagen.

http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&biw=1020&bih=596&q=javascript+onclick+change+value&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&fp=3090709bdac54038

Kan je hier watt mee?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 12:23:08
Quote Anchor link
De gegevens worden gepost dus hij hoeft niet op te slaan?
 
John Cena

John Cena

01/02/2011 12:51:24
Quote Anchor link
Wij snappen elkaar niet.

Ik wil gewoon dat wanneer getal 11019999 ingevoerd wordt Javascript(of whatever welke andere taal) snapt dat 11 het jaar 2011 is, 01 de maand is en 9999 een ordernummer is.
Dan wil ik dus dat er verderop dezelde pagina, zonder te herladen er (in dit geval) Januari 2011 komt te staan.
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

01/02/2011 13:03:44
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>

<script>
var month = new Array(12);
month[1] = "Januari";
month[2] = "Februari";
month[3] = "Maart";
month[4] = "April";
month[5] = "Mei";
month[6] = "Juni";
month[7] = "Juli";
month[8] = "Augustus";
month[9] = "September";
month[10] = "Oktober";
month[11] = "November";
month[12] = "December";

$(document).ready(function() {
    $('input[name=factuurnr]').blur(function() {
       var year = parseInt(20 + $(this).val().substr(0,2), 10);
       var currentMonth = parseInt($(this).val().substr(2,2), 10);

       $('input[name=datum]').val(month[currentMonth]+' '+year);
    });
});
</script>

<form method="post">
    <input type="text" name="factuurnr" />
    <input type="text" name="datum" />
</form>
Gewijzigd op 01/02/2011 14:06:27 door Lauren Zonneveld
 
John Cena

John Cena

01/02/2011 13:08:06
Quote Anchor link
@Lauren Zonneveld, nee niet zoiets, exact dat!

Tnx!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 13:31:24
Quote Anchor link
Ik zeg goed bezig die Lauren :)
 
Phpnuke r

phpnuke r

01/02/2011 13:36:31
Quote Anchor link
Chji Lion, moet het dan ook permanent zijn of alleen voor dat moment? Aangezien mij voor alleen dat moment nutteloos lijkt snap ik neit wat jij wilt...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 13:53:25
Quote Anchor link
@Merijn: wat snap je niet? Het is al opgelost hoor...
Topic starter wil dat als je een waarde invult in een invoerveld dat er dan in een ander invoerveld automatisch de juiste waarde komt te staan.
 
Phpnuke r

phpnuke r

01/02/2011 14:31:57
Quote Anchor link
Pardon, ik had nog maar enkele minuuten en ging snel over alles heen lezen zo zach ik dit:

Lauren Zonneveld, nee niet zoiets
 
John Cena

John Cena

01/02/2011 15:45:37
Quote Anchor link
@Ozzie of Lauren,

Hoe doe ik de rest van de maanden afvangen? Dus in de array alles boven de 12 afkappen?
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

02/02/2011 08:54:54
Quote Anchor link
Wijzig
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('input[name=datum]').val(month[currentMonth]+' '+year);

in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(currentMonth == 0 || currentMonth > 12) {
    alert('Deze waarde is niet toegestaan');  
} else {
    $('input[name=datum]').val(month[currentMonth]+' '+year);
}

Op de plek waar nu de alert staat kun je doen wat jij wenst als de karakters voor maand ongeldig zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.