javascript Safari vs Firefox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hipska BE

Hipska BE

19/01/2008 10:31:00
Quote Anchor link
Hoi ik heb een vreemd probleem hier.

Safari meent een parse error te hebben op lijn 22, firebug enzo geeft geen fout en doet het gewoon...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Yargo.World = {
    ID: 1,
    Width: 1111,
    Height: 1111,
    
    tiles: function(ts,tiles){
        tiles.each(this.add);
    },
    
    add: function(obj){
        this.Tile.add(obj);
    },
    
    change: function(world){
        
    }
}

Yargo.World.Tile = {
    add: function(tile){
        var tileID = 'tile'+tile['id'];
        var div = new Element("div", {id: tileID, class: 'tile'+tile['t'] });
        $('world').insert(div);
        $(tileID).setStyle({top: tile['y']+'px', left: tile['x']+'px'});
        if(tile['z']) $(tileID).setStyle({'z-index': tile['z']});
        return tileID;
    }
}


Wat is er verkeerd of hoe los ik het op?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SyntaxError: Parse error
http://casteleyn.no-ip.info:8080/~Hipska/Yargo/js/yargo/world.js    Line: 22
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:28:08
 
Jelmer -

Jelmer -

19/01/2008 10:44:00
Quote Anchor link
class is in Safari 3 (en volgens mij ook Firefox 3) een keyword. In ECMAScript 4 komt namelijk echte support voor klassen, vandaar dat 'class' nu al gereserveerd is. Om het class-attribuut van html-elementen aan te passen neem je in Javascript 'className'. Net als dat z-index in Javascrip zIndex wordt.

Wat je ook kan proberen is gewoon quotes om 'class' heen zetten. Dan wordt het een string, en niet meer een keyword. Zou ook goed moeten gaan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Hipska BE

Hipska BE

19/01/2008 10:52:00
Quote Anchor link
Bedankt jelmer :-)

met 'class' werkt het wel.
 
Frank -

Frank -

19/01/2008 11:05:00
Quote Anchor link
Getsie! Een soort van backtics in JS...

;-)
 
Hipska BE

Hipska BE

19/01/2008 13:14:00
Quote Anchor link
nee, pgFrank; dat is de normale manier. maar ik vond het mooier zonder..
Nja dan maar met die dingen zeker? :(
 
Pim Vernooij

Pim Vernooij

20/01/2008 23:15:00
Quote Anchor link
Of een andere naam voor je variabele gebruiken?
 
Jelmer -

Jelmer -

21/01/2008 07:43:00
Quote Anchor link
MooTools he... die verzinnen dat soort 'onhandige' namen ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.