Javascript: Show / hide

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Doreen

Doreen

09/10/2006 10:53:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik ben bezig met een javascriptje die vanuit een selectbox een extra invulveld weergeeft.

Werkt opzich prima, in Firefox echter alleen, hoet moet eigenlijk ook in IE7 werken. Weet iemand wat ik moet aanpassen om het werkend te krijgen ik heb het volgende:

De code in de head:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<script language="javascript">
    
function showField( id )
{                        
document.all.insertedEmail.style.visibility = 'hidden';
document.all.insertedEmail.value = '';
document.all[ id ].style.visibility = 'visible';
document.all[ id ].focus();                        
}
    
function hideField( id )
{
document.all.insertedEmail.style.visibility = 'visible'; document.all.insertedEmail.value = '';
document.all[ id ].style.visibility = 'hidden';
}
</script>


En dit in de body:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="sendOption">
<option value="" selected="selected" onclick="hideField('insertedEmail' )">Kies een type..</option>
<option value="email" onClick="showField( 'insertedEmail' );">Versturen naar mijn e-mail</option>
<option value="opscherm" onclick="hideField('insertedEmail' )">Weergave op het scherm</option>
</select>


Hoop dat iemand me kan helpen.
Doreen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:21:49
 
- wes  -

- wes -

09/10/2006 10:57:00
Quote Anchor link
geef je name="" en id="" aan in je element, dan moet het al werken
 
Doreen

Doreen

09/10/2006 10:59:00
Quote Anchor link
Waar moet ik dat dan precies doen?
 
- wes  -

- wes -

09/10/2006 11:04:00
Quote Anchor link
nou je hebt nu overal

<input type="text" name="bla" > etc etc

zet daar ook id="bla" bij in.
 
Doreen

Doreen

09/10/2006 13:21:00
Quote Anchor link
Ik heb het geprobeerd maar het werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<script language="javascript">
    
function showField( id )
{
document.all[ id ].style.visibility = 'hidden';
document.all[ id ].value = '';
document.all[ id ].style.visibility = 'visible';
document.all[ id ].focus();            
}

function hideField( id )
{
document.all[ id ].style.visibility = 'visible';
document.all[ id ].value = '';
document.all[ id ].style.visibility = 'hidden';
}
</script>


En dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form>
<select id="sendOption" name="sendOption">
<option id="sendOption" value="" selected="selected" onChange="hideField('insertedEmail' );">Kies een type..</option>
<option id="sendOption" value="email" onChange="showField( 'insertedEmail' );">Versturen naar mijn e-mail</option>
<option id="sendOption" value="opscherm" onChange="hideField('insertedEmail' );">Weergave op het scherm</option>
</select>
<input id="insertedEmail" type="text" name="insertedEmail" style="visibility:hidden" />
</form>
 
K i p

K i p

09/10/2006 14:37:00
Quote Anchor link
Doe het gewoon zo:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
        <form>
            <select id="sendOption" name="sendOption">
                <optgroup label="Kies een type...">
                    <option id="sendOption" value="email" onChange="showField( 'insertedEmail' );">Versturen naar mijn e-mail</option>
                    <option id="sendOption" value="opscherm" onChange="hideField('insertedEmail' );">Weergave op het scherm</option>
                </optgroup>
            </select>
            <input id="insertedEmail" type="text" name="insertedEmail" style="display: none;" />
        </form>
 
Doreen

Doreen

09/10/2006 14:39:00
Quote Anchor link
Wat is precies het verschil? Want mijn javascript werkt daardoor niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.