javascript strippen uit pagina (regex?)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ano Niem

Ano Niem

02/04/2005 09:52:00
Quote Anchor link
Hallo,

Zou iemand mij met hetvolgende kunnen helpen?
Ik wil <script> tags en alles wat er tussen staat strippen uit een html pagina (geopend met fopen).
Het openen / uitlezen enzo van het bestand vormt geen enkel probleem. Echter kan ik totaal niet overweg met regular expressions.

Zou iemand deze voor mij even kunnen posten?

Bij voorbaat dank,
Diko aka Sickness
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:03:10
 
Legolas

Legolas

02/04/2005 10:15:00
Quote Anchor link
preg_split()
 
Ano Niem

Ano Niem

02/04/2005 10:27:00
Quote Anchor link
Is heel erg duidelijk ja.

Zou je iets meer info kunnen geven over de syntax?

Ondertussen zal ik nog even verder zoeken op php.net.

Het probleem is namelijk dat ik absoluut niet overweg kan met regular expressions. En ik ook niet echt de tijd heb om me daar in te gaan verdiepen.

Ik had zelf gedacht aan preg_replace() en dan de vervanging leeg te laten.
Gewijzigd op 02/04/2005 10:29:00 door Ano Niem
 
Eris -

Eris -

02/04/2005 10:36:00
Quote Anchor link
striptags?
 
Ano Niem

Ano Niem

02/04/2005 10:45:00
Quote Anchor link
Jaap:
striptags?


Daar dacht ik in eerste instantie ook aan, maar dan zit je met het probleem dat hij de javascripts zelf wel laat staan.

De tags worden inderdaad gestripped. Maar dan moet die inhoud dus nog weg ;)
 
PHP erik

PHP erik

02/04/2005 12:08:00
Quote Anchor link
Bouw gewoon een regex en filter hem er uit..

Er zal heus wel ergens al zo'n regex staan. Ik zag hem pas nog voorbij komen op phpfreakz.nl.
 
Ano Niem

Ano Niem

02/04/2005 15:20:00
Quote Anchor link
Heb ik al gezocht inderdaad, maar ik kon niets specifieks vinden.

En "Bouw gewoon een regex en filter hem er uit.."
lees even voorgaande posts ;) Hierin heb ik al duidelijk gemaakt dat ik geen kennis heb van regex.
 
Ano Niem

Ano Niem

05/04/2005 10:53:00
Quote Anchor link
Ik ben er nog steeds niet uit. Ik dacht het volgende te kunnen gebruiken. Maar dat werkt dus niet naar behoren. (Er word in feite helemaal niets uitgehaald)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
function strip_crap ($_string) {
    $_string = preg_replace("\<script(.*?)\>(.*?)\<\/script\>", "", $_string);
    return $_string;
}
// einde functie strip_crap

show_source(strip_crap($inhoud));
?>


EDIT:
Als iemand toevallig een functie heeft om alleen de body van een pagina weer te geven is dat ook goed.
Net zoiets als tidy maar ik heb geen php5 ;) (php.net/tidy)
Gewijzigd op 05/04/2005 10:55:00 door Ano Niem
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.