javascript syntax bij regEx

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

El Grimbo

El Grimbo

14/12/2009 20:52:00
Quote Anchor link
Hi
ik controleer een naam bv mbv een functie zo:

<html>
<body>

<script type="text/javascript">
function valid_straatnaam (str)
{
var rExp = /^[A-Za-z. -]+$/;
return rExp.exec(str);
}

var straatnaam = 'Alstätterstraße';
if(valid_straatnaam(straatnaam))
{
alert('ok')
}
else
{
alert('niet ok')
}
</script>

</body>
</html>

en je voelt m al ik wil a umlaut en ringelS (o.a.) toestaan.
dus hexadeciamalen opgezocht
\xDF en \xE4

hoe moet de var rExp = /^[A-Za-z. -]+$/; dan worden?

alvast bedankt

grt I.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door El Grimbo
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 16:20:58
 
Steen

steen

14/12/2009 21:28:00
Quote Anchor link
Niet met javascript doen maar met PHP, teminste, óók met PHP. Verder zou ik het niet weten, dit heeft toch met codering te maken? Probeer ze om te toveren naar 'normale' letters en dan alsnog te valideren.
 
El Grimbo

El Grimbo

15/12/2009 10:35:00
Quote Anchor link
tuurlijk ook met PHP. Maar dan is de user al zijn invoer kwijt als hij terugkeert met %$#$% tot gevolg, vandaar Javascript

Wie weet het?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.