Javascript Telefoonnummer validatie.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

09/10/2009 09:04:00
Quote Anchor link
Ik wil graag een telefoonnummer validatie.
Op dit moment maak ik gebruik van PHP om hem te valideren (wat ook zal blijven in geval de gebruiker geen javascript aan heeft staan). Echter wil ik voor de mensen waarbij dit wel kan een melding tonen onder het tekstvak. Dus als iemand maar 9 cijfers invult dan moet er een melding verschijnen dat het telefoonnummer niet juist is.

Heb al gegoogled op phone validation scripts, echter zijn dat erg uitgebreide waar het + en dergelijke in moet staan en dat soort zaken. Wij willen alleen nummers gebruiken.

Heeft iemand enig idee hoe dit op te lossen?

Dit formulier gebruik ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form action="pagina.php" name="telefoonnummer" method="post">                    
        <input type="text" size="16" name="telefoonnummer2" value="Uw telefoonnr..." onFocus="if(this.value=='Uw telefoonnr...')this.value='';">
        <input type="image" src="img/btn_zoek.gif" alt="Ok" align="top" name="Ok" value="Ok" />
        </form>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:13:06
 
Michel de Groot

Michel de Groot

09/10/2009 12:45:00
Quote Anchor link
Ik gebruik deze regexp altijd voor het telefoonnummer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script type="text/javascript">
var TelefoonCheck = /^0[0-9]{9}$/i
</script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michel de Groot
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

09/10/2009 13:00:00
Quote Anchor link
Okee en hoe roep je dat script dan precies aan?
Moet je hem naar het script submitten of iets dergelijks?
 
Michel de Groot

Michel de Groot

09/10/2009 16:06:00
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld zo:

Javascript in je head of ergens bij andere javascripts:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script type="text/javascript">
function Controleer(){
    var TelefoonCheck = /^0[0-9]{9}$/i
    if (TelefoonCheck.test(document.form.Telefoonnummer.value)){
        document.form.Telefoonnummer.style.border = '1px solid #999999';
    }
    else{
        alert('Een geldig telefoonnummer invoeren aub');
        document.form.Telefoonnummer.style.border = '1px solid #ff0000';
        return false;
    }
}
</script>


En een voorbeeld formulier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form action="" method="post" onSubmit="return Controleer();" name="form" id="form">
<input type="text" name="Telefoonnummer" />
<input type="submit" name="Verder" id="Verder" value="Verstuur" />
</form>
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

12/10/2009 08:25:00
Quote Anchor link
Thanks! Het is gelukt om hem werkend te krijgen. Ik had de onSubmit nergens in staan en mijn if lus was niet naar behoren! Dank u voor de snelle reacties!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.