javascript validation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas de vries

thomas de vries

04/01/2011 06:51:32
Quote Anchor link
Goede morgen allemaal
Ik heb een validatie script van het internet afgehaald.
werkt goed.
Maar nu zou ik toch willen dat ipv een Alert box.
Dat de fout in de input type="text" name="naam" komt te staan.
Google en ik kwamen er niet uit.
Dit is mijn javascript code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
// JavaScript Document
function validateFormOnSubmit(theForm) {
var reason = "";

  reason += validateUsername(theForm.naam);
      
  if (reason != "") {
    alert("Deze velden zijn niet goed ingevuld:\n" + reason);
    return false;
  }

  return true;
}

function validateEmpty(fld) {
    var error = "";
 
    if (fld.value.length == 0) {
        fld.style.background = 'RED';
        error = "Je hebt 1 van de velden niet ingevuldt.\n"
    } else {
        fld.style.background = 'White';
    }
    return error;  
}

function validateUsername(fld) {
    var error = "";
    var illegalChars = /\W/; // allow letters, numbers, and underscores
 
    if (fld.value == "") {
        fld.style.background = 'Red';
        error = "Je hebt geen naam opgegeven.\n";
    } else if ((fld.value.length < 3) || (fld.value.length > 16)) {
        fld.style.background = 'Red';
        error = "Je naam dient tussen de 3 en de 16 tekens te liggen.\n";
    } else if (illegalChars.test(fld.value)) {
        fld.style.background = 'Red';
        error = "Je naam bevat ongeldige tekens.\n";
    } else {
        fld.style.background = 'White';
    }
    return error;
}


en dit is mijn form
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<form method="post" onsubmit="validateFormOnSubmit(this),
minichat(document.getElementById('chattext').value,
document.getElementById('naam').value,
document.getElementById('ip').value),
document.getElementById('chattext').value = '',
document.getElementById('naam').value = '',
document.getElementById('ip').value = '';
return false;
">

Naam: <input class="mytext" id="naam" type="tekst" name="naam"/>
<input class="mytext" id="chattext" type="tekst" name="chat"/>
<input type="hidden" name="ipadress" id="ip" value="<?php echo $_SERVER['REMOTE_ADDR']; ?>" />
<input type="submit" name="verzend" value="Chatten" />
</form>


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:31:29
 
Johan Dam

Johan Dam

04/01/2011 08:33:48
Quote Anchor link
zet op de plek waar je de foutmelding wilt hebben de <input type="text" name="naam" id="naam" />

Op de plek waar nu de alert staat zet je het volgende:

document.getElementById('naam').value = reason;

Dat moet werken. Let op dat je de ID goed zet. Verder adviseer ik je om ipv een input een div / span te gebruiken, kan je de foutmelding mooi stylen met css. In dat geval zet je het volgende:

document.getElementById('naam').innerHTML = reason;
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/01/2011 12:09:09
Quote Anchor link
Nog even opmerken:
Alles wat je in javascript controleert, zal je moeten double checken in PHP

(off topic: haal eens die t weg uit ingevuldt)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.