Javascript value

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

23/03/2012 10:48:30
Quote Anchor link
Hallo allemaal, even een vraag waar ik niet uitkom.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<form name="product_item"><input name="product_aan" width="20" type="number"  /><a href="javascript:addProduct(\''.$row['id'].'\',\'HIER KOMT DE VAR\');">ADD</a>'. $row['title'] .'</form>';


Hoe krijg ik de value uit de input field in de onclick toevoeg functie?
Gewijzigd op 23/03/2012 10:48:45 door Ocirina Ocirina
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:56:07
 
- SanThe -

- SanThe -

23/03/2012 10:54:00
Quote Anchor link
Eerst een fatsoenlijk en werkend formulier maken lijkt mij. Wat je nu hebt is zeer onvolledig en zal dan ook niet werken.
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

23/03/2012 10:55:43
Quote Anchor link
Ik heb een aantal regels code eruit geknipt, maar weet je niet hoe je value eruit krijgt?
Als ik nu de value alert, dan alert die gewoon de string. Dus hij herkent het niet als var?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/03/2012 11:03:21
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/03/2012 10:54:00:
Eerst een fatsoenlijk en werkend formulier maken lijkt mij. Wat je nu hebt is zeer onvolledig en zal dan ook niet werken.


<form> mist action en method.
<input type="number"/> dat type bestaat niet.
http://www.handleidinghtml.nl/html/elementen/input.html#TYPE
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

23/03/2012 11:05:25
Quote Anchor link
Oke, ik heb hem een GET mee gegeven. Maar number handeld hij wel af. Ik krijg een + en - die de value van het formulier kan ophogen of verlagen.
 
Chris PHP

Chris PHP

23/03/2012 11:13:27
Quote Anchor link
Aan te raden is om POST te gebruiken, anders stuur je ALLE informatie in je form als plaintext in je url door. Heel makkelijk om hier misbruik van te maken om de url aan te passen enzo schade aanrichten.

Heb je een submit type? Welke action="" gebruik je? Verwijs je naar een los script die de afhandeling uitvoerd, of zit de afhandeling in het zelfde document?

Kun je gewoon heel je script posten? Is makkelijker zoeken.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/03/2012 11:13:54
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 23/03/2012 11:05:25:
Oke, ik heb hem een GET mee gegeven. Maar number handeld hij wel af. Ik krijg een + en - die de value van het formulier kan ophogen of verlagen.


Hier kan ik niks mee.
Gewijzigd op 23/03/2012 11:15:10 door - SanThe -
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

23/03/2012 11:14:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
function addProduct(id, aantal)
{
if (id=="")
  {
  return;
  }
if (window.XMLHttpRequest)
  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
else
  {// code for IE6, IE5
  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }

xmlhttp.open("GET","index.php?action=add&prod_id=" + id + "&prod_aan=" + aantal,true);
xmlhttp.send();
updateCart();
}


Dit javascript staat in een extern script. Tevens staat de type nu op text.
Gewijzigd op 23/03/2012 11:16:00 door Ocirina Ocirina
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/03/2012 13:42:52
Quote Anchor link
Chris NVT op 23/03/2012 11:13:27:
Aan te raden is om POST te gebruiken, ...


Je moet met Ajax de zelfde redenering volgen die je normaal volgt.

De termen zeggen het eigenlijk zelf ...

POST: informatie die van de gebruiker komt, moet op de server (database) geraken.

GET: op basis van een id, van een zoekopdracht, een username, ... wil de gebruiker informatie opzoeken die op de server staat.


over het algemeen:
Bij een SELECT query verwacht je dus GET variabelen, bij INSERT en UPDATE verwacht je POST variabelen.
 
Chris PHP

Chris PHP

23/03/2012 13:57:12
Quote Anchor link
Kris Peeters op 23/03/2012 13:42:52:
Chris NVT op 23/03/2012 11:13:27:
Aan te raden is om POST te gebruiken, ...


Je moet met Ajax de zelfde redenering volgen die je normaal volgt.

De termen zeggen het eigenlijk zelf ...

POST: informatie die van de gebruiker komt, moet op de server (database) geraken.

GET: op basis van een id, van een zoekopdracht, een username, ... wil de gebruiker informatie opzoeken die op de server staat.


over het algemeen:
Bij een SELECT query verwacht je dus GET variabelen, bij INSERT en UPDATE verwacht je POST variabelen.


Lees zijn script eens, volgens mij staat daar toch add? Dus dan moet dat toch een POST zijn zoals ik al aangeef? Of snap ik nu niet wat je bedoelt?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/03/2012 14:12:40
Quote Anchor link
Ik spreek je niet tegen; ik duid even waarom.
Alvast een sorry als je dit anders geïnterpreteerd hebt.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

04/06/2014 00:44:43
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/03/2012 11:03:21:
<input type="number"/> dat type bestaat niet.


Misschien een reactie op een oud topic, maar wou Santhe toch even op de hoogte brengen.

Number type bestaat wel degelijk.

http://www.w3schools.com/html/html5_form_input_types.asp

number zorgt er bijvoorbeeld voor dat je op mobiel een numeric toetsenbord krijgt ipv een normaal toetsenbord. En in sommige browsers stuurd hij alleen nummers door en geen a-z. ;-)
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

04/06/2014 07:56:17
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/03/2012 11:13:54:
Ocirina Ocirina op 23/03/2012 11:05:25:
Oke, ik heb hem een GET mee gegeven. Maar number handeld hij wel af. Ik krijg een + en - die de value van het formulier kan ophogen of verlagen.


Hier kan ik niks mee.



Om dit soort achterlijke reacties heb ik dit forum verlaten.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

04/06/2014 10:07:30
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 04/06/2014 07:56:17:
- SanThe - op 23/03/2012 11:13:54:
Ocirina Ocirina op 23/03/2012 11:05:25:
Oke, ik heb hem een GET mee gegeven. Maar number handeld hij wel af. Ik krijg een + en - die de value van het formulier kan ophogen of verlagen.

Hier kan ik niks mee.



Hou je even in ja, Santhe probeert je te helpen.. Als het je niet bevalt ga je inderdaad maar weg.

Als je gewoon je nieuwe code in een bericht zet ipv te zeggen wat je hebt gedaan kunnen we je beter helpen.. Of moeten we onze glazen bol raadplegen ofzo?

Om dit soort achterlijke reacties heb ik dit forum verlaten.
Gewijzigd op 04/06/2014 10:08:17 door Joakim Broden
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

04/06/2014 10:15:23
Quote Anchor link
Gast, hij kon me vraag makkelijk beantwoorden. Doe eens niet zo naïef.
 
Erwin H

Erwin H

04/06/2014 10:56:36
Quote Anchor link
Als het echt zo erg was op dit forum, waarom kom je dan twee jaar later nog eens terug om iemand die je probeerde te helpen een schop na te geven. Is dat de manier om om te gaan met hulp die je krijgt?

Doe ons en jezelf een lol, en blijf weg als het zo erg was voor je.
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

04/06/2014 10:58:17
Quote Anchor link
Haha, heel mooi dit. Ik geef niemand een schop na, ik praat over het forum en de algehele sfeer.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.