Javascript var vergelijken met PHP IF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Piet Knaap

Piet Knaap

11/05/2015 08:25:08
Quote Anchor link
Ik heb het onderstaande script gemaakt vanuit een voorbeeld (alleen het stukje java script). Het script geeft een OK/Cancel button weer op de pagina. Ik vraag het script op via een GET vanaf een andere pagina. Deze code staat hier niet onder

Nu is het vreemde dat als ik de Javascript variabele gebruik in het PHP IF/ELSE stuk dan komt de ELSE loop altijd als uitslag en nooit het IF stuk. Het maakt dus niet uit of ik op OK of de CANCEL button klik. Als ik een print doe van het Javascript stuk krijg ik wel de OKE tekst te zien..?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<p id="demo"></p>

<script>

    var x;
    if (confirm("TEST BOX IS OKE") == true) {
        var x = "You pressed OK!";
        var jvalue = 'OKE';
<?php $abc = "<script>document.write(jvalue)</script>"?>  

        
    } else {
        var x             = "You pressed Cancel!";
        var jvalue = 'CANCEL';
        <?php $abc = "<script>document.write(jvalue)</script>"?>    
                

    }
    document.getElementById("demo").innerHTML = x;
</script>

</body>
</html>


<?
/*
VARIABLE OUTPUT? COMMENT
$abc = "<script>document.write(jvalue)</script>"
*/



IF ($abc == 'OKE'){
echo "OKE";
}

ELSE{
    echo "ELSE";
    }


?>


/////////////////OUTPUT
You pressed OK!

ELSE
////////////////
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 11/05/2015 09:33:29 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:24:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2015 09:37:19
Quote Anchor link
Je haalt de manier van werken met PHP en JavaScript door elkaar. PHP wordt door de server uitgevoerd, en JavaScript door de browser van de bezoeker. PHP zelf doet niks met JavaScript.

Uiteindelijk komt het in jouw script erop neer dat je met PHP niet de waarde van een JavaScript-functie op kan roepen, en dat $abc gewoon gelijk blijft staan aan de string: <script>document.write(jvalue)</script>

Daarom kom je altijd op ELSE uit.
Gewijzigd op 11/05/2015 09:38:18 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

11/05/2015 09:44:37
Quote Anchor link
$abc = "<script>document.write(jvalue)</script>" dit is dus tekst.

if($abc == 'OKE') geeft uiteraard false want er zitten 39 characters in $abc en geen 3.
 
Piet Knaap

Piet Knaap

11/05/2015 09:58:55
Quote Anchor link
Ik heb het nu anders opgelost. Via het onderstaande.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<html>
<body>
<p id="demo"></p>

<script>
var x;
var r=confirm("OK OF CANCEL");
if (r==true)
  {
 window.location=index2.php';
  }
else
  {
  x="You pressed Cancel!";
  }
</script>
</body>
</html>
Gewijzigd op 11/05/2015 10:07:40 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2015 10:08:09
Quote Anchor link
Mooi dat het opgelost is, maar zou je in het vervolg code-tags willen gebruiken?
Alvast bedankt!
 
Piet Knaap

Piet Knaap

11/05/2015 10:09:33
Quote Anchor link
Ga ik de volgende keer doen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.