Javascript vraag - het combineren van gegevens tot een bestaande variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

A Leeuwenburgh

A Leeuwenburgh

19/05/2010 14:10:00
Quote Anchor link
Ik heb een javascript probleempje. Ik probeer 2 "waardes" 1 te laten worden. Ik kan het het beste uitleggen door het te laten zien. Mijn oorspronkelijke code was (voorbeeld)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var namen = new Array("kees","pietje","klaasje");

if(in_array(ingegevennaam, namen)) {
alert("Naam is aanwezig");
}


Dat werkt prima.

Nu heb ik de code uitgebreid met meerdere arrays:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
var namen1 = new Array("sjaak", "boudewijn");
var namen2 = new Array("hans");
var namen3 = new Array("kees","pietje","klaasje");


Op basis van een in een formulier gekozen waarde via select bv 1 of 2 of 3 moet hij de juiste array kiezen.

De verwijzing naar de formulier waarde is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.forms.multiform.level.options[document.forms.multiform.level.selectedIndex].value


Vervolgens probeer ik dat te combineren maar dat lukt dus niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(in_array(ingegevennaam, namen+document.forms.multiform.level.options[document.forms.multiform.level.selectedIndex].value)) {


Met PHP kan ik prima overweg maar hoe doe ik dit nu met Javascript. Heb als met ""eromheen geprobeert en [] en ++ etc. Wie kan met helpen ?

Vr groet,

Hall
Gewijzigd op 19/05/2010 17:36:26 door B a s
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:28:04
 
Niels Verwegen

Niels Verwegen

19/05/2010 14:16:28
Quote Anchor link
kan niet omdat het een array is
Dan zou je het zo moeten doen van te voren
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
namen[] = document.forms.multiform.level.options[document.forms.multiform.level.selectedIndex].value;

if(in_array(ingegevennaam, namen)) {
Gewijzigd op 19/05/2010 14:19:16 door Niels Verwegen
 
Niels Verwegen

Niels Verwegen

19/05/2010 14:17:11
Quote Anchor link
of zie ik het verkeerd wat je wilt?
Je moet zorgen dat het in 1 array komt!
 
A Leeuwenburgh

A Leeuwenburgh

19/05/2010 14:22:30
Quote Anchor link
Ik heb een array functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function in_array(string, array) {
 for (i = 0; i < array.length; i++) {
  if(array[i] == string) {
  return true;
  }
}
return false;
}


Was ik vergeten te vermelden.

Verder als antwoord. Het moeten meerdere array's blijven. Dus daar zoek ik niet de oplossing. Maar ik zal is even proberen of ik iets met je antwoord kan.

Zojuist gedaan. Als ik :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
namen[] = document.forms.multiform.level.options[document.forms.multiform.level.selectedIndex].value;


toevoeg zegt hij syntaxisfout bij teken 12 is tussen []
Gewijzigd op 19/05/2010 17:36:51 door B a s
 
Mark L

Mark L

19/05/2010 14:53:18
Quote Anchor link
namen[] kan niet. Dan zou je het zo moeten doen:
namen[namen.length] = ...
 
Niels Verwegen

Niels Verwegen

19/05/2010 15:17:58
Quote Anchor link
hmm is waar ook, het is immers geen php.

Dan zou je een functie moeten maken waar in je alles een voor een in de andere array zet , net zoiets als je functie nu.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
var namen = new Array("kees","pietje","klaasje");

function add_in_namen(array) {
for (i = 0; i < array.length; i++) {
namen[namen.length] = array[i];
}
}

//hier zou de array namen dan groter moeten zijn.


Zoiets misschien
Gewijzigd op 19/05/2010 15:18:27 door Niels Verwegen
 
A Leeuwenburgh

A Leeuwenburgh

19/05/2010 18:03:03
Quote Anchor link
Ik heb het op de volgende manier opgelost:

var nummer = document.forms.multiform.level.options[document.forms.multiform.level.selectedIndex].value;

if (nummer == 1) {
actievenamen = namen1;
}';

if (nummer == 2) {
actievenamen = namen2;
}';

etc
etc

if(in_array(ingegevennaam, actievenamen)) {
alert("Naam is aanwezig");
}

Dit werkt maar je zou zeggen dat er toch een kortere manier moet wezen.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

21/05/2010 11:36:28
Quote Anchor link
Waarom maak je niet een array van arrays?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
var namen = [
    ['sjaak', 'boudewijn'],
    ['hans'],
    ['kees', 'pietje', 'klaasje']
];

if (in_array(ingegevennaam, namen[nummer - 1])) {
    alert('Naam is aanwezig');
}
 
A Leeuwenburgh

A Leeuwenburgh

25/05/2010 17:24:30
Quote Anchor link
Ja dat kan inderdaad denk ik wel op die manier. Had ik in php wel bedacht maar ja in javascript werkt het allemaal net even anders en dan kom ik er niet uit.

Bedankt

Hall
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.