Javascript vraag met een beetje PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

BlcKJcK

BlcKJcK

03/10/2007 19:08:00
Quote Anchor link
<html>
<head>
<script type="text/javascript" src="altpopup.js"></script>
<script type="text/javascript">
window.onload=function(){
var uitSQLdb = "
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "UITDB"; ?>
";

new popUp(100 , 200 , 300 , 200 , "popup1" , uitSQLdb,"clr" , "black" , "8pt verdana" , "title", "clr" , "clr" , "clr", "clr" , "clr" , false , true , true , true , false , false , 'min.gif' , 'max.gif' , 'close.gif' , 'resize.gif');

}
</script>

</head>
<body>

<img src="plattegrond.gif" border="0" usemap="#Map" />
<map name="Map" id="Map">
<area shape="rect" coords="" href="javascript:laadpop('popup1') />
<area shape="rect" coords=" href="javascript:laadpop('popup2')" />
<area shape="rect" coords="" href="javascript:laadpop('popup3')" />
<area shape="rect" coords="" href="javascript:infaden('popup4')" /></map>
</body>

---------------------------

Mijn vraag luidt als volgt: Als ik in mijn pagina op een link klik, die verwijst naar een javascript in de <head>. Nu heb ik natuurlijk meerdere linkjes
<a href ....popup1>
<a href.....popup2>
etc..
Hoe kan ik in de head de waarde zetten van de link waar ik op heb geklikt. Bijv als ik klik op link 3. Dan wil ik in de head in een:
var klikwaarde = "popup1";
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door BlcKJcK
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:46:36
 
GaMer B

GaMer B

03/10/2007 19:11:00
Quote Anchor link
Je kunt een get waarde meesturen via de link, dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="link.php?popup=1">klik</a>
 
BlcKJcK

BlcKJcK

03/10/2007 19:14:00
Quote Anchor link
<area shape="rect" coords="" href="javascript:laadpop('popup4')" />

Een link als deze wordt naar de head verstuurd. Ik wil dat de popupnr in een var wordt gezet. Daar match hij dus welke popup moet worden geopend.

edit: Misschien de getValue();. Even proberen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door BlcKJcK
 
GaMer B

GaMer B

03/10/2007 19:17:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan een tweede parameter moet instellen. Je krijgt dan zoiets:
<area shape="rect" coords="" href="javascript:laadpop('popup',1)" />

In de functie doe je dan dit:
function laadpop(naam,nummer)

en in de functie plak je de naam + nummer aan elkaar.
 
BlcKJcK

BlcKJcK

03/10/2007 19:32:00
Quote Anchor link
Ik zat zelf te denken als ik iedere <a href> een id mee geef. zoiets

<a href="" id="1">
<a href="" id="2">

en dan in de <head> document.getElementById(id)
zou moeten werken, maar doet ie niet helemaal.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.