Javascript vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Tuns

Kevin Tuns

29/10/2007 20:02:00
Quote Anchor link
Hey allemaal,

ik ben op dit moment bezig met een zoekpagina voor mijn cms systeem en heb een idee in mijn hoofd dat ik bijna heb uitgewerkt.
De code die ik gebruik om een lijstje met opties weer te geven is als volgt:(ingekort natuurlijk)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<html>
<script language="Javascript" type="text/javascript">
    function SelectItems(value)
    {
        var SearchListID=document.getElementById("SearchList");
        
        len = SearchListID.length;
    
        var i=0;
    
        for( i=0; i<len; i++)
        {
            SearchListID.options[i].selected=value;    
        }
    }
</script>
    <div class="c1">
        <select size="9" name="sf[]" id="SearchList" multiple="multiple">
            <optgroup label="Module">
                <option value="1">
                    Nieuws
                </option>

                <option value="2">
                    Nieuws Archief
                </option>

                <option value="3">
                    Forum
                </option>

                <option value="4">
                    Forum Archief
                </option>

                <option value="5">
                    Artikelen
                </option>

                <option value="6">
                    Downloads
                </option>

                <option value="7">
                    Leden
                </option>
            </optgroup>
        </select>
        <br>
         <a href="javascript:SelectItems(1);">Selecteer alles</a> - <a href="javascript:SelectItems(0);">Deselecteer alles</a>
    </div>
</html>


Dit werkt perfect natuurlijk, maar ik wil er graag iets aan toe voegen.
Zo zou ik doormiddel van javascript willen dat als ik op forum druk: er een div onthuld word met meer opties. Omdat ik hier niet kom zonder eerst zelf wat te geprobeerd te hebben is dit wat ik er uit kreeg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<html>
<script language="Javascript" type="text/javascript">
    function SelectItems(value)
    {
        var SearchListID=document.getElementById("SearchList");
        
        len = SearchListID.length;
    
        var i=0;
    
        for( i=0; i<len; i++)
        {
            SearchListID.options[i].selected=value;    
        }
    }
</script>
<script language="Javascript" type="text/javascript">
    function SelectItems1(value)
    {
        var SearchListID=document.getElementById("SearchList1");
        
        len = SearchListID.length;
    
        var i=0;
    
        for( i=0; i<len; i++)
        {
            SearchListID.options[i].selected=value;    
        }
    }
</script>
<script>
function showHide( what )
        {
            var theDiv = document.getElementById( what );
            
            theDiv.style.display = ( theDiv.style.display == "none" ) ? "block" : "none";
        }
</script>
    <div class="c1">
        <select size="9" name="sf[]" id="SearchList" multiple="multiple">
            <optgroup label="Module">
                <option value="1">
                    Nieuws
                </option>

                <option value="2">
                    Nieuws Archief
                </option>

                <option value="3" onselect='showHide("forum"); return false'>
                    Forum
                </option>

                <option value="4">
                    Forum Archief
                </option>

                <option value="5">
                    Artikelen
                </option>

                <option value="6">
                    Downloads
                </option>

                <option value="7">
                    Leden
                </option>
            </optgroup>
        </select>
        <br>
         <a href="javascript:SelectItems(1);">Selecteer alles</a> - <a href="javascript:SelectItems(0);">Deselecteer alles</a>
    </div>
    <div id="forum" style="float:left; width:200px; PADDING-LEFT: 25px; display: none;">
                    <select size="9" name="sf1[]" id="SearchList1" multiple="multiple">
                        <optgroup label="Categorie">
                            <option value="1">Mededeling</option>
                            <option value="2">Chatbox</option>
                            <option value="3">Client-side</option>
                            <option value="4">Server-side</option>
                            <option value="5">Grafisch</option>
                            <option value="6">Check Forum</option>
                            <option value="7">Battles</option>
                            <option value="8">Offtopic</option>
                        </optgroup>
                    </select>
                    <br />
                    <a href="javascript:SelectItems1(1);">Selecteer alles</a> -
                    <a href="javascript:SelectItems1(0);">Deselecteer alles</a>
                    <br />
                    <br />
                    
                </div>
</html>


Maar dit werkt niet.. Wat voor javaevent ik ook probeer het lukt met niet om iets te laten gebeuren als ik 1 van de items in de eerste list selecteer...

Wie o wie geeft me raad of helpt me op weg.
 
PHP hulp

PHP hulp

30/04/2024 16:59:44
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/10/2007 21:13:00
Quote Anchor link
Even kijken of ik je goed begrijp: zodra je select in de stand 'forum' staat, wil je een aantal andere velden zichtbaar laten worden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Kevin Tuns

Kevin Tuns

29/10/2007 21:39:00
Quote Anchor link
Jan, dit is precies wat ik bedoel. Alleen het probleem is dat als ik dit stukje code laat staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script type="text/javascript">
   function formfocus() {
      document.getElementById('trefwoord').focus();
   }
   window.onload = formfocus;
</script>


Hij jouw javascript stukje niet wilt uitvoeren. Als ik dit stukje weg haal werkt hij perfect, alleen werkt de autofocus niet meer?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/10/2007 21:42:00
Quote Anchor link
Klopt. Dat komt omdat je een nieuwe handler toekent aan window.onload. Wacht, ik zal mijn voorbeeld even aanpassen.
Edit:
Ziezo. Zoals je in de bron kunt zien maak ik een init functie die ik aan window.onload toeken. In die init functie kun je dan alles doen dat je nodig hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Kevin Tuns

Kevin Tuns

29/10/2007 21:49:00
Quote Anchor link
Hardstikke bedankt voor je snelle reactie. Zoals je ziet is mijn kennis van javascript niet erg hoog en is het erg makkelijk om iemand zoals jou te hebben die niet te beroerd is om eens te helpen..,. (scheeld me weer een avond zoeken op internet)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/10/2007 21:53:00
Quote Anchor link
Ja, graag gedaan uiteraard ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.