Javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/12/2005 20:52:00
Quote Anchor link
Het voorbeeld werkt bij mij niet...
Misschien te simpel gedacht...
Heb nu zo... Maar achtergrond kleur verandert niet...:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
// Het begin van definieren staat er wel gewoon
    if (document.location == 'http://localhost/samengeroepen/') {
        document.getElementById('Home').style.backgroundColor = '#FFCC00';
        document.getElementById('Home').style.color = '#000000';
    }

    else {
        for (i = 0; i < n; i++) {
            if (document.location == x[i].href) {                // checken welk menu-item naar de huidige pagina verwijst
                x[i].style.backgroundColor = '#FFCC00';        // indien gevonden, kleuren aanpassen
                x[i].style.color = '#000000';
                break;                                                    // onzin om verder te zoeken
            }
        }
    }

?>

Of doe ik nog iets fout... (De php tags staan er natuurlijk niet, maar wordt het wat overzichtelijker van)

Edit: Ook niet als ik een andere naam dan Home in vul trouwens...
Gewijzigd op 09/12/2005 20:54:00 door Willem Jan Z
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 17:51:33
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/12/2005 21:00:00
Quote Anchor link
<kuch, kuch, kuch> :-)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/12/2005 21:01:00
Quote Anchor link
Je bedoelt?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/12/2005 21:03:00
Quote Anchor link
Ik had net al iets gepost. Ik heb ooit een script gemaakt dat volgens mij precies doet wat jij wilt. Maar kijk eerst maar eens op die link op de laatste post van pagina 1 van dit topic. Als dat is wat je bedoelt, geeft ik je het script graag. Het is overigens JavaScript, zoals jij ook had verzonnen.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/12/2005 21:04:00
Quote Anchor link
Kijk jij dan eens goed naar het stukje script wat ik post :P
Is toch echt jouw stukje script...

Edit:
Heb trouwens wel een andere probleem ontdekt...
Mijn console geeft:

Fout ChangeMenu is not defined

Dus hij ziet de functie gewoon niet ofzo :S
Gewijzigd op 09/12/2005 21:05:00 door Willem Jan Z
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/12/2005 21:08:00
Quote Anchor link
Willem-Jan:
Kijk jij dan eens goed naar het stukje script wat ik post :P
Is toch echt jouw stukje script...


Heeee, da's leuk :-)))
Kijken of we het op kunnen lossen.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/12/2005 21:09:00
Quote Anchor link
Met jouw stukje verandert er al wat...
Nu nog kijken of het lukt hem aan te passen zoals ik wil...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/12/2005 21:11:00
Quote Anchor link
Dat script van mij loopt in een pagina zonder frames en zo. Ook belangrijk:

je moet je JavaScript beginnen met:

window.onload = init;

en dan zo:

function init () {
var x = document.getElementsByTagName ('a');
var n = x.length;

if (document.location == 'http://www.jouwadres.nl/') {
document.getElementById('default_id').style.backgroundColor = '#FFCC00';
document.getElementById('default_id').style.color = '#000000';
}
else {
for (i = 0; i < n; i++) {
if (document.location == x.href) { // checken welk menu-item naar de huidige pagina verwijst
x.style.backgroundColor = '#FFCC00'; // indien gevonden, kleuren aanpassen
x.style.color = '#000000';
break; // onzin om verder te zoeken
}
}
}
}
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/12/2005 21:12:00
Quote Anchor link
Tnx Jan, tis nu gelukt... Denk dat het eerst niet werkte omdat er een fout in mijn eigen gemaakt functie stond...

Alleen nu heb ik wel het probleem, dat als iemand niet op de link klinkt. Maar via URL binnenkomt dat het hoofzakelijke menu niet geactiveerd wordt...

Misschien dan toch maar mijn menu uitgebreid maken...

Edit: Ik zie trouwens dat als je via URL binnenkomt op een hoofdlink, dat die wel actief wordt... Snap niet hoe, maar vind wel fijn :D
Gewijzigd op 09/12/2005 21:15:00 door Willem Jan Z
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/12/2005 21:14:00
Quote Anchor link
Dat probleem had ik ook! Even denken hoe ik dat ook alweer opgelost had. Als je in deze regel:

if (document.location == 'http://www.jouwadres.nl/')

jouw homepage-adres invult, wat gebeurt er dan?

edit: heb je test-url?
Gewijzigd op 09/12/2005 21:17:00 door Jan Koehoorn
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/12/2005 21:18:00
Quote Anchor link
Het klopt al wel...
Dit is de oude site:
http://www.samengeroepen.nl
Daar zie je dat er veel meer links zijn.
En dan wou ik nu oplossen door boven de hoofdpagina, een soort klein menu te plaatsen, omdat zo'n groot menu links te veel ruimte inneemt (naar mijn idee). Maar dan zou de 'hoofdlink' niet geactiveerd worden, omdat die link niet openstaat... Maar dat wil ik eigenlijk wel.

Ik probeer wel het menu wel helemaal links te zetten, maar dan de submenu's iets kleiner, zodat het niet te veel ruimte in neemt... En jouw systeem toch nog werkt...

Edit:
Test-URL
Gewijzigd op 09/12/2005 21:19:00 door Willem Jan Z
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/12/2005 21:23:00
Quote Anchor link
Als het goed is, heeft mijn systeem niet met de plaatsing op het scherm te maken. Hij loopt gewoon alle <a> tags van de huidige pagina door. Als de href van zo'n link overeenkomt met de huidige pagina, verandert hij de style.

Alleen werkte dat bij mij niet op de "home" link, want die linkte natuurlijk naar index.php en als mensen je adres intypen, doen ze daar meestal geen index.php achteraan. Vandaar die eerste:

if (document.location == 'http://www.jouwadres.nl/')
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/12/2005 21:25:00
Quote Anchor link
Ja dat snap ik...

Ik ben alleen even aan het nadenken hoe ik het dan ga aanpakken. Want met zo'n sub-menu (waar die dan ook komt) wil ik wel dat het hoofdlink ook geactiveerd moet blijven/worden...
En ik zou zo 1-2-3 niet weten hoe ik dat moet aanpakken...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/12/2005 21:26:00
Quote Anchor link
Er staat nog een stukje JavaScript in die testpagina die er denk ik wel uit kan:

<script language="javascript" type="text/javascript">
ChangeMenu('Bestuur');
</script>

Vlak nadat je je contentdiv opent
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/12/2005 21:27:00
Quote Anchor link
Willem-Jan:
Want met zo'n sub-menu (waar die dan ook komt) wil ik wel dat het hoofdlink ook geactiveerd moet blijven/worden...
En ik zou zo 1-2-3 niet weten hoe ik dat moet aanpakken...


Ik heb niet het hele topic gevolgd. Wat wil je met submenu's doen?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/12/2005 21:28:00
Quote Anchor link
Die was er al wel uit, had alleen index maar geupload...

Maar ik denk trouwens niet dat mijn eisen goed te combineren zijn met jouw script..
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/12/2005 21:34:00
Quote Anchor link
Ja dan wordt het andere eisen, of ander script.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/12/2005 21:43:00
Quote Anchor link
Heb het nu zo opgelost: Voorbeeld

Maar het menu is nu zo lang dat ik erg veel lege alineas moet maken om korte pagina's toch onder het menu uit te laten komen? Is daar een makkelijke oplossing voor?
Behalve min-height, aangezien ons aller lieve IE dat niet ondersteunt...
 
Jelmer -

Jelmer -

09/12/2005 22:07:00
Quote Anchor link
onderaan de pagina:
<hr style="visibility:hidden;clear:both;width:100%;"/>

Werkt bijna bij alles :P
Gewijzigd op 09/12/2005 22:08:00 door Jelmer -
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/12/2005 22:16:00
Quote Anchor link
Bijna bij alles, maar niet bij mij :P

Ik doe het maar met een vast hoogte van mijn content div, en dan overflow:auto; Niet erg netjes, maar is even niet anders denk ik :S
Gewijzigd op 09/12/2005 22:17:00 door Willem Jan Z
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.