Javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dunacn van Vliet

Dunacn van Vliet

06/05/2011 22:34:36
Quote Anchor link
hallo,

Ik ben nieuw in de php wereld al ken ik het al aardig, nou heb ik met een vriend een site gemaakt(nog niet af) maar nou wou ik een inlog systeempje maken en nou doet hij het niet. Hier de code;

<html>
<head>

<title></title>
</head>
<body>


<form onsubmit="checkUsername();">
Username: <input type="text" name="username" />
</form>
<input type="submit" href="" value="Login"></input>
<script type="text/javascript" language="javascript">
function checkUsername() {
var username = document.getElementByID("username").innerHTML;
if(username = "test") {
alert("Welcome special agent 007");
} else {
alert("Acces Denied");
alert("Would you like to try again?");
}
}
</script>
</body>
</html>


het is niet echt php maar een stukje javascript dus nou probeer ik het en gebruik als gebruikersnaam(nog geen wachtwoord eerst systeem maar's testen) test en dat voer ik in en ik druk op de button log-in maar er gebeurd niks...

Iemand een idee wat er fout is/oplossing;)



Met vriendelijke goret,


Duncan van Vliet
Gewijzigd op 06/05/2011 22:45:16 door Dunacn van Vliet
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 22:57:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 22:35:24
Quote Anchor link
Kan je a.u.b. jouw titel even aanpassen naar wat duidelijkers?
Dit heeft echt niks met PHP te maken...

Plaats je <input ...> binnen je <form>

Trouwens, een inlogscript in JavaScript is bijzonder falend als je de wachtwoordne in het script zet.
Gewijzigd op 06/05/2011 22:38:08 door - Ariën -
 
Dunacn van Vliet

Dunacn van Vliet

06/05/2011 22:47:49
Quote Anchor link
"Trouwens, een inlogscript in JavaScript is bijzonder falend als je de wachtwoordne in het script zet."

Dit is ook alleen om het systeem te testen
 
Danny L

Danny L

06/05/2011 22:55:14
Quote Anchor link
Dit is helemaal geen PHP!
Maar als je het in PHP maakt kan je dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if(isset($_POST["submit"])) {
if($_POST["username"] === "TEST") {
echo "Welcome special agent 007";
}
else {
echo "Acces Denied";
}
}
else {
?>

<form action="" method="post">
Username: <input type="text" name="username" />
<input type="submit" name="submit" value="Login!">
</form>
<?php
}
?>

Het is erg eenvoudig, nutteloos, maar toch een beginnetje.
Als je een leden-systeem wilt maken is het noodzakelijk dat je gebruik maakt van
databases. Anders moet je alles handmatig doen als iemand zich registreert.

En ik sluit me helemaal aan bij -Aar- en Dunacn van Vliet.
Javascript kan je zien in de broncode!
Gewijzigd op 06/05/2011 22:58:26 door Danny L
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2011 22:58:21
Quote Anchor link
@ Danny:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(isset($_POST["submit"])) {

Leer dit a.u.b. af. Kijk niet naar formulier-elementen.

Kijk liever met deze manier, of het ge-POST is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
 
Danny L

Danny L

06/05/2011 22:59:36
Quote Anchor link
@ Aar
Sorry ;$

Zal ik doen ;p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.