Join Query dubbele personen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »
Gammele vraal

gammele vraal

26/10/2011 11:47:58
Quote Anchor link
Beste PHP Hulpers,

op het moment ben ik in gevecht met een query, waar ik op zich al aardig ver mee ben. Er is slechts één ding wat niet meewerkt: de filtering op personen. Ik zal proberen uit te leggen wat er aan de hand is. Ik probeer een overzicht te maken van gehouden momenten. Deze momenten zitten gekoppeld aan een sjabloon d.m.v. van een naam. Een resultaat wordt door een persoon opgeslagen.

Wat ik nu heb aan query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
                        SELECT
                            resultaat.resultaat_id as OverzichtId,
                            DATE_FORMAT(resultaat.resultaat_datum, '%d-%m-%Y') as OverzichtDatum,
                            sjabloon.sjabloon_naam as SjabloonNaam,
                            persoon.persoon_naam as PersoonNaam,
                            situatie.situatie_naam as SituatieRootNaam,
                            situatie.situatie_niveau as Niveau
                        FROM
                            resultaat JOIN situatie ON situatie.situatie_id = resultaat.situatie_koppel_id,
                            sjabloon,persoon
                        WHERE
                            persoon.persoon_naam = resultaat.persoon_naam_koppel_id AND
                            sjabloon_naam = (SELECT situatie_naam FROM situatie WHERE situatie_id = resultaat.situatie_koppel_id) OR
                            sjabloon_naam = (SELECT situatie_naam FROM situatie WHERE situatie_id = (SELECT situatie_parent_id FROM situatie WHERE situatie_id = resultaat.situatie_koppel_id))


 


Er wordt een lijst weergegeven. Ook de juiste sjablonen, maar soms staat er een sjabloon 3x in. Dit is alleen van de 2e WHERE clause. Niet van de eerste. Hiervan worden 3 namen weergegeven. Terwijl er maar 1 persoon aan is gekoppeld. Wie weet hoe ik ik zorg dat er consistentie komt tussen het resultaat en de persoon die hier bij hoort?
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 02:47:22
 
TJVB tvb

TJVB tvb

26/10/2011 13:30:56
Quote Anchor link
Geef eens de database structuur van die tabellen?

En geef eens wat uitvoer weer.

Maak ook even duidelijk wat je precies wilt krijgen, mijn gevoel zegt dat je query onlogisch is maar ik wil graag eerst wat informatie hebben.
 
Gammele vraal

gammele vraal

26/10/2011 13:46:25
Quote Anchor link
Een structuur er bij maakt het waarschijnlijk duidelijker. Het zit zo in elkaar:
http://fotopocket.nl/view.php?friendly=1026134254

Wat ik graag wil is een overzicht van resultaten. Dus op datum met situatie, sjabloon en bijbehorend persoon.
Een resultaat staat bv zo in de db: "67 / 2011-10-26 11:04:26/ / NULL/0 /36"

Uitvoer wat ik krijg, is :

Datum Situatie Persoon Acties
26-10-2011 Situatieeen Gammele
26-10-2011 Situatietwee Gammele
26-10-2011 Situatietwee Vraal
26-10-2011 Situatietwee Jelle
26-10-2011 situatiezes Gammele
26-10-2011 Situatiedrie Gammele
26-10-2011 Situatiedrie Vraal
26-10-2011 Situatiedrie Jelle
26-10-2011 situatievijf Gammele
26-10-2011 situatievier Gammele
26-10-2011 situatievier Vraal
26-10-2011 situatievier Jelle
26-10-2011 Situatiedrie Gammele
26-10-2011 Situatiedrie Vraal
26-10-2011 Situatiedrie Jelle
25-10-2011 Situatietwee Gammele
25-10-2011 Situatietwee Vraal
25-10-2011 Situatietwee Jelle

Personen Vraal en Jelle zijn niet gekoppeld. De koppel_id komt niet overeen met de persoon_id. Toch staan ze er in. Het is zo dat: één, zes en vijf wel juist zijn. Alles van Gammele klopt. Maar Vraal en Jelle niet. Deze records zijn niet aangemaakt in de resultaten tabel. Er staan slechts 8 rows in de tabel resultaat, allen gekoppeld aan Gammele. Waarschijnlijk zit er een fail in de query.
Gewijzigd op 26/10/2011 14:07:56 door gammele vraal
 
TJVB tvb

TJVB tvb

26/10/2011 14:38:53
Quote Anchor link
Mijn eerste ingeving:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
SELECT
    resultaat.resultaat_id as OverzichtId,
    DATE_FORMAT(resultaat.resultaat_datum, '%d-%m-%Y') as OverzichtDatum,
    sjabloon.sjabloon_naam as SjabloonNaam,
    persoon.persoon_naam as PersoonNaam,
    situatie.situatie_naam as SituatieRootNaam,
    situatie.situatie_niveau as Niveau
FROM
    resultaat
    JOIN situatie ON
        situatie.situatie_id = resultaat.situatie_koppel_id,
    JOIN persoon ON
        persoon.id = resultaat.persoon_koppel_id
    JOIN sjabloon ON
        sjabloon.sjabloon_naam = situatie.situatie_naam;
 
Gammele vraal

gammele vraal

26/10/2011 16:28:12
Quote Anchor link
Query draait wel, alleen worden er maar drie records weergegeven. De records die zeg maar geen parent hebben.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/10/2011 19:12:02
Quote Anchor link
Volgens mij mis je het openingshaakje na de OR in de WHERE claus
 
Gammele vraal

gammele vraal

27/10/2011 08:25:45
Quote Anchor link
TJVB je zat erg dichtbij heb de query verbouwd naar twee keer een inner join, één op persoon en één op de situatie. Bedankt!
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/10/2011 09:08:37
Quote Anchor link
@Gammele,
Zou je die nieuwe query ook willen laten zien? Dat is dan ook leerzaam voor anderen.
 
Gammele vraal

gammele vraal

27/10/2011 09:39:11
Quote Anchor link
Zeker:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
                        SELECT
                            resultaat.resultaat_id as OverzichtId,
                            DATE_FORMAT(resultaat.resultaat_datum, '%d-%m-%Y') as OverzichtDatum,
                            sjabloon.sjabloon_naam as SjabloonNaam,
                            persoon.persoon_naam as persoonNaam,
                            situatie.situatie_naam as SituatieRootNaam,
                            situatie.situatie_niveau as Niveau
                        FROM
                            sjabloon,resultaat
                            INNER JOIN situatie ON
                                situatie.situatie_id = resultaat.situatie_koppel_id
                            INNER JOIN persoon ON
                                persoon.persoon_id = resultaat.persoon_koppel_id
                        WHERE
                            resultaat.persoon_koppel_id IN (persoon.persoon_id ) AND
                            sjabloon_naam = (SELECT situatie_naam FROM situatie WHERE situatie_id = resultaat.situatie_koppel_id) OR
                            sjabloon_naam = (SELECT situatie_naam FROM situatie WHERE situatie_id = (SELECT situatie_parent_id FROM situatie WHERE situatie_id = resultaat.situatie_koppel_id))
                            


Dit is werkend, weet alleen nog niet hoe ik kan filteren op een persoon.
Heb het nu als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
                        SELECT
                            resultaat.resultaat_id as OverzichtId,
                            DATE_FORMAT(resultaat.resultaat_datum, '%d-%m-%Y') as OverzichtDatum,
                            sjabloon.sjabloon_naam as SjabloonNaam,
                            persoon.persoon_naam as persoonNaam,
                            situatie.situatie_naam as SituatieRootNaam,
                            situatie.situatie_niveau as Niveau
                        FROM
                            sjabloon,resultaat
                            INNER JOIN situatie ON
                                situatie.situatie_id = resultaat.situatie_koppel_id
                            INNER JOIN persoon ON
                                persoon.persoon_id = resultaat.persoon_koppel_id
                        WHERE
                            resultaat.persoon_koppel_id IN (persoon.persoon_id ) AND
                            persoon.persoon_id = '".$filter."' AND
                            sjabloon_naam = (SELECT situatie_naam FROM situatie WHERE situatie_id = resultaat.situatie_koppel_id) OR
                            sjabloon_naam = (SELECT situatie_naam FROM situatie WHERE situatie_id = (SELECT situatie_parent_id FROM situatie WHERE situatie_id = resultaat.situatie_koppel_id))
                            


Dan komen er weer resultaten van personen die ik niet heb geselecteerd.
Lastig hoor die JOIN query's. :/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.