Joinen of tabellen geeft onjuiste format

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas de vries

thomas de vries

22/03/2018 12:00:48
Quote Anchor link
Goedendag,

Ik heb 2 tabellen
swap_group,
user_gold_sent

swap_group heeft deze velden
swap_id, user_id

user_gold_sent heeft deze velden
swap_id,
user_id,
gold_sent,
date

nu probeer ik dus het volgende het laten joinen van de tabellen met een left join.
alleen de uitkomst klopt niet met wat ik graag zou willen zien.

query die ik momenteel uitvoer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT
    swap_group.swap_id,
    swap_group.user_id,
    user_gold_sent.swap_id,
    user_gold_sent.user_id,
    SUM(user_gold_sent.gold_sent) as total_gold
FROM swap_group
LEFT JOIN
user_gold_sent
on user_gold_sent.swap_id = swap_group.swap_id


geeft result

Afbeelding

Dit terwijl het resultaat zo moet komen
swap_id user_id swap_id user_id total_gold
1 0001 1 0001 200000000
1 0002 1 0002 10000
2 0001 2 NULL NULL

Iets zegt me dat ik de join verkeerd uitvoer maar ik zal niet weten hoe.
Ben er al 3 dagen mee aan het stoeien.
Gewijzigd op 22/03/2018 12:02:11 door Thomas de vries
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:11:22
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/03/2018 12:57:33
Quote Anchor link
Sum is een aggregate functie. Als je deze gebruikt zonder GROUP BY dan zul je altijd maar één rij terug krijgen. Dit is dan het totaal van alle gevonden records. Wat wil je bereiken? Het totaal per gebruiker?
 
Thomas de vries

thomas de vries

22/03/2018 13:12:55
Quote Anchor link
Hoi Niels,

Wat ik wil bereiken is het volgende.

pak alle records van swap_group.
Kijk dan of swap_id en user_id in de user_gold_sent tabel voorkomt.
Zo niet laat dan null zien
zo wel laat dan alle goud zien dat verstuurt met het user_id dat gelijk is aan swap_id

Eigenlijk bovenstaande
zodat ik een query kan uitvoeren zoals ongeveer dit

INSERT INTO old_user_gold_sent (swap_id,user_id,gold_sent,date ) values (1,001,1000,date)
dan voor de volgende rij ook maar dan met user id 002 etc. Maar ook alleen maar als user_id voorkomt in de eerst genoemde query.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/03/2018 17:30:10
Quote Anchor link
Niels? :s
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/03/2018 18:52:41
Quote Anchor link
Hmmm ben een beetje aan het twijfelen wat je zoekt maar probeer het volgende eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
SELECT
    sg.swap_id,
    sg.user_id,
    ugs.swap_id,
    ugs.user_id,
    SUM(ugs.gold_sent) as total_gold
FROM
    swap_group sg
LEFT JOIN
    user_gold_sent ugs
ON
    ugs.swap_id = sg.swap_id
GROUP BY
    sg.user_id


of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
SELECT
    sg.swap_id,
    sg.user_id,
    ugs.swap_id,
    ugs.user_id,
    SUM(ugs.gold_sent) as total_gold
FROM
    swap_group sg
LEFT JOIN
    user_gold_sent ugs
ON
    ugs.swap_id = sg.swap_id AND ugs.user_id = sg.user_id
GROUP BY
    sg.user_id
 
Thomas de vries

thomas de vries

23/03/2018 06:59:35
Quote Anchor link
Sorry Frank was met mijn gedachten bij mijn broertje(niels).

heb nu deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
include('inc/config.php');
$a = $db->query('SELECT * FROM swap_settings');
while($b = $a->fetch_assoc()) {
    
$query = $db->query('
SELECT
    swap_group.swap_id,
    swap_group.user_id,
    user_gold_sent.gold_sent,
    user_gold_sent.date,
    swap_settings.id,
    swap_settings.swap_value
FROM
    swap_group
LEFT JOIN
    user_gold_sent on swap_group.user_id=user_gold_sent.user_id
LEFT JOIN
    swap_settings on swap_group.swap_id=swap_settings.id
WHERE
    swap_group.swap_id = "'
.$b['id'].'"');
    while($res = $query->fetch_assoc()) {
        if($res['gold_sent'] == NULL) {
            echo 'INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("'.$res['swap_id'].'","'.$res['user_id'].'")<br>';
        }
else {
            echo 'INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("'.$res['swap_id'].'","'.$res['user_id'].'")||';
            echo 'INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("'.$res['swap_id'].'","'.$res['user_id'].'","'.$res['gold_sent'].'","'.$res['date'].'")<br>';
        }
    }
}

?>


Output is nu dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("1","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("1","100886610003250557837","2961562094","2018-03-21 07:48:47")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("1","103918751825235915003")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("1","103918751825235915003","10000","2018-03-21 12:00:00")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("1","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("1","100886610003250557837","1000000000","0000-00-00 00:00:00")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("1","112482028735297197048")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("2","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("2","100886610003250557837","2961562094","2018-03-21 07:48:47")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("2","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("2","100886610003250557837","1000000000","0000-00-00 00:00:00")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("3","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("3","100886610003250557837","2961562094","2018-03-21 07:48:47")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("3","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("3","100886610003250557837","1000000000","0000-00-00 00:00:00")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("4","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("4","100886610003250557837","2961562094","2018-03-21 07:48:47")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("4","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("4","100886610003250557837","1000000000","0000-00-00 00:00:00")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("5","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("5","100886610003250557837","2961562094","2018-03-21 07:48:47")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("5","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("5","100886610003250557837","1000000000","0000-00-00 00:00:00")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("6","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("6","100886610003250557837","2961562094","2018-03-21 07:48:47")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("6","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("6","100886610003250557837","1000000000","0000-00-00 00:00:00")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("7","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("7","100886610003250557837","2961562094","2018-03-21 07:48:47")
INSERT INTO unfinished_swap_group (swap_id,user_id) VALUES ("7","100886610003250557837")||INSERT INTO user_gold_sent_unfinished_swap (swap_id,user_id,gold_sent,date) VALUES ("7","100886610003250557837","1000000000","0000-00-00 00:00:00")


Op zich bijna goed. Maar hij herhaalt de 2de while loop nog een paar keer ivm de eerste while loop.
Dit moet dan dus niet zo zijn.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/03/2018 12:04:08
Quote Anchor link
Misschien is het ook handig als je erbij vertelt wat je probeert te bereiken? Is dit om een of andere (speel)valuta "over te schrijven" van speler A naar speler B?

Dan zou ik op zijn minst database-transacties verwachten, om de ondeelbaarheid van dit soort acties (beter) te garanderen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.