JOINS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ruliezz

ruliezz

11/04/2009 01:33:00
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Ik ben bezig met het leren van JOINS alleen kom er even niet uit:

SELECT domeinnamen.domeinnaam AS domeinnaam, hostingpakketten.naam_pakket AS hostingnaam
FROM orders_ditaals
JOIN (domeinnamen, hostingpakketten)
ON (orders_ditaals.domein_id AND orders_ditaals.host_id = hostingpakketten.host_id )


Als ik dit uitvoer, krijg ik wel gegevens maar deze kloppen niet met wat het moet wezen. Is hier iets fout?

Je krijgt wel allemaal domeinnamen te zien, alleen je krijgt de benamingen voor de hostinpakketten allemaal samengevoegd bij elkaar. En dat moet niet.

Miss toch een fout in mijn sql code?

Alvast bedankt voor je uitleg
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 03:26:19
 
Ruliezz

ruliezz

11/04/2009 01:36:00
Quote Anchor link
Sorry, het is al opgelost:

Het moest zijn:


SELECT domeinnamen.domeinnaam AS domeinnaam, hostingpakketten.naam_pakket AS hostingnaam
FROM orders_ditaals
JOIN (domeinnamen, hostingpakketten)
ON (orders_ditaals.domein_id = domeinnamen.domein_id AND orders_ditaals.host_id = hostingpakketten.host_id )

Excuus, het is al erg laat...
 
Ruliezz

ruliezz

11/04/2009 01:55:00
Quote Anchor link
Om toch nog even nuttig gebruik te maken van dit topic onderwerp:

SELECT domeinnamen.domeinnaam AS domeinnaam, hostingpakketten.naam_pakket AS hostingnaam
FROM orders_ditaals
JOIN (domeinnamen, hostingpakketten)
ON (orders_ditaals.domein_id = domeinnamen.domein_id AND orders_ditaals.host_id = hostingpakketten.host_id )

Ik heb in de tabel: orders nog een klanten_id waarmee ik uit de tabel: klanten de achternaam van de klant kan halen. Hoe verwerk ik dit allemaal in de zelfde stukje sql code als hier boven beschreven?

Alvast bedankt :D
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

11/04/2009 06:42:00
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/04/2009 09:24:00
Quote Anchor link
En gaarne niet bumpen... Bewerk je bericht als je iets wil toevoegen...
 
Frank -

Frank -

11/04/2009 10:29:00
Quote Anchor link
Bijzondere syntax voor een JOIN, heb hem nog nooit zo gezien. Zal wel weer een MySQL-only variant zijn....

Hoe wil je nu omgaan met een CROSS, INNER, LEFT, RIGHT, FULL en/of OUTER join? En hoe wil je voorwaarden gaan stellen aan de join? Toch niet in de WHERE mag ik hopen, dat is zéér inefficiënt.

Leesvoer
 
Ruliezz

ruliezz

11/04/2009 11:33:00
Quote Anchor link
@pgFrank, ja dat weet ik ook niet. Ben het ook aan het leren / uitzoeken vandaar dat ik post.

@WillemJan z : Sorry! was al laat...

Ik heb het boek PHP 5 het complete boek van Arjan Burger en Wouter Tengeler.
Daar had ik een en ander gelezen over JOINS. Maar begrijp er nog niet zo veel van....
 
Frank -

Frank -

11/04/2009 11:45:00
Quote Anchor link
PHP kent geen joins en dus heb je het verkeerde boek te pakken. Daarnaast vermoed ik dat dit boek MySQL beschrijft en met MySQL kun je geen SQL leren.

Voer de volgende query maar eens uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT 1 + 'klinkklare onzin';

Wiskundig is dit onmogelijk en dit hoort door de database met een foutmelding te worden afgeschoten. Normale databases doen dit dan ook, MySQL verzint onzin.
 
Ruliezz

ruliezz

11/04/2009 12:20:00
Quote Anchor link
@pgFrank : PHP 5 boek is geen verkeerd boek, zoek maar eens op ISBN: 978-90-5940-329-1.

JOINS is mijn spreek wijze, het is natuurlijk JOIN ;).
 
Frank -

Frank -

11/04/2009 12:36:00
Quote Anchor link
Nog een poging: Een boek dat gaat over PHP, zal niet gaan over databases en SQL. Dat er nog een paar regels tekst aan worden besteed, leuk en aardig, maar je mag niet van PHP-kenners verwachten dat ze ook database-kenners zijn. Dat zijn 2 totaal verschillende vakgebieden.

Mooi dat jij het een goed boek vindt, met bovenstaande SQL als voorbeeld weet ik al wel dat het geen goed boek is om SQL te leren. Maar dat geeft ook niet, het is geen SQL- en/of databaseboek.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Ruliezz

ruliezz

11/04/2009 12:41:00
Quote Anchor link
@pgFrank: dat klopt! Maar daar gaat het mij ook niet om. Ik wil gewoon door wat querys gegevens uit de database trekken. Ik vind het leuk en leerzaam om dat via JOIN te doen ook omdat dit boek er aandacht aan besteed. Misschien kun je antwoord geven op mijn vraag als je die weet.

Verder: weer jij nog een goed boek om alles over Mysql te weten?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

11/04/2009 13:41:00
Quote Anchor link
1+'a'-4=-3 (zegt mijn sql dan)
 
Ruliezz

ruliezz

11/04/2009 15:26:00
Quote Anchor link
:( waarom reageert niemand serieus?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/04/2009 15:37:00
Quote Anchor link
ruliezz schreef op 11.04.2009 12:41:
Ik vind het leuk en leerzaam om dat via JOIN te doen ook omdat dit boek er aandacht aan besteed.
Dat is toch geen reden om per se een join te gebruiken. Gebruik een join als je dat daadwerkelijk nodig hebt en in andere gevallen dus niet.

Maar goed, om terug te komen op je vraag: het antwoord is eigenlijk al gegeven. De syntax die je daar gebruikt is in ieder geval niet de standaard en dat verklaart direct het probleem waar jij tegen aan loopt.

Lees de handleiding die in de 4e post an dit topic gegeven wordt eens door, en dan met name het gedeelte over het selecteren uit meerdere tabellen. En om nog maar een duwtje in de goede richting gegeven, hier je oorspronkelijke query anders uitgeschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
  d.domeinnaam AS domeinnaam,
  h.naam_pakket AS hostingnaam
FROM
  orders_ditaals AS od
INNER JOIN
  domeinnamen AS d
    ON d.domein_id = od.domein_id
INNER JOIN
  hostingpakketten AS h
    ON h.host_id = od.host_id

Hier kun jij nu zelf heel eenvoudig meerdere JOINs aan toevoegen en eventueel de resultaten verder filteren dmv een WHERE clausule.

ps. Uiteraard kun je de INNER JOIN ook nog veranderen in bijvoorbeeld een LEFT JOIN, al naar gelang de manier waarop jij gegevens wilt selecteren.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Ruliezz

ruliezz

11/04/2009 15:45:00
Quote Anchor link
@Blanche: Kijk daar heb ik wat aan ;) ik ga die tut even goed door lezen wellicht snap ik het dan wat beter.

kun je bij die SELECT nu ook meedere tabellen op geven? Zoals ik in mijn 3e post probeer uit te leggen?


Klopt, maar ik vind het leuk om het te weten hoe het werkt, en ben bezig met een project waar ik het misschien wil toepassen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/04/2009 15:47:00
Quote Anchor link
Natuurlijk kun je daar meerdere tabellen opgeven, theoretisch kun je daar oneindig mee doorgaan.

Maar voor elke andere tabel waaruit je gegevens wilt selecteren, zul je een JOIN op moeten nemen. Er moet immers wel een onderlinge relatie tussen de geselecteerde gegevens bestaan.
 
Ruliezz

ruliezz

11/04/2009 16:08:00
Quote Anchor link
@pgFrank : PHP 5 boek is geen verkeerd boek, zoek maar eens op ISBN: 978-90-5940-329-1.

JOINS is mijn spreek wijze, het is natuurlijk JOIN ;).
 
Ruliezz

ruliezz

11/04/2009 16:10:00
Quote Anchor link
ruliezz schreef op 11.04.2009 16:08:
@pgFrank : PHP 5 boek is geen verkeerd boek, zoek maar eens op ISBN: 978-90-5940-329-1.

JOINS is mijn spreek wijze, het is natuurlijk JOIN ;).


Waarom word dit bericht twee keer gepost??

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ruliezz
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/04/2009 16:13:00
Quote Anchor link
Omdat je 2x op 'Plaats bericht' hebt geklikt....

edit: Huh? Het staat er geen 2x? Die 2e heb je niet bewerkt? En die andere zie ik maar 1 keer?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/04/2009 16:15:00
Quote Anchor link
@WillemJan: zie post van 12:20 uur ;-)
 
Ruliezz

ruliezz

11/04/2009 17:23:00
Quote Anchor link
Hey SanThe,

Ik kan er niks aan doen, het forum poste hem 2 x
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.