Jquery / Ajax Select dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raymond van Os

raymond van Os

07/03/2013 09:40:18
Quote Anchor link
weet iemand misschien hoe je met Ajax / jQuery een formulier kan aanvullen.
Als ik bijvoorbeeld een onderdeel selecteer in de select dropdown met als value gegegevens van een account
wil ik dat bijv het veld naam gelijk wordt ingevuld met de waarde die in de value van de dropdown zat.
Dit afhankelijk van de keuze natuurlijk.

Iemand een idee hoe dit precies in zn werk gaat of waar ik zoiets kan vinden?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:53:29
 
Marvin H

Marvin H

07/03/2013 10:04:37
Quote Anchor link
Zoiets als dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script>
function fill_textfield(){
    var valuedropdown = document.getElementById('dropdown').value;
    if(valuedropdown != ''){
        document.getElementById('textfield').value = valuedropdown;
    }
}
</script>

<select name="dropdown" id="dropdown" onchange="fill_textfield(); return false;">
    <option value=""></option>
    <option value="test1">Test 1</option>
    <option value="test2">Test 2</option>
    <option value="test3">Test 3</option>
    <option value="test4">Test 4</option>
</select>

<input name="textfield" id="textfield" type="text" />
 
Raymond van Os

raymond van Os

07/03/2013 10:27:45
Quote Anchor link
Dankje Marvin Houweling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.